Следва да има драстично изменение и завишаване на глобите по

...
Следва да има драстично изменение и завишаване на глобите по
Коментари Харесай

След катастрофата в Пловдив: Вътрешният министър поиска драстичен скок на глобите

" Следва да има фрапантно изменение и завишаване на санкциите по пътищата. И на последващо място те да бъдат събирани, както ние вършим ", сподели служебният вътрешен министър. По думите му с 40% е нараснала събираемостта на санкциите тази година. Сред завишаване на глобите той уточни, че би трябвало да зачести и отнемането на шофьорската брошура за нарушавания на пътя.

Стоянов е безапелационен, че с толкоз мощен джип, отсечен на две, и отсечени големи дървета, няма по какъв начин автомобилът в Пловдив да не се е движил най-малко с 200 км/ч. Според него Министерство на вътрешните работи прави, каквото би трябвало, само че през последните месеци са зачестили злополуките с млади водачи. 

" Да припомня, че задължението не е единствено на Министерство на вътрешните работи. Не желаеме да прехвърляме отговорност, само че ангажимент за протичащото се по пътя имат голям брой организации и институции. Ние имаме проблем с пътната сигурност, преди всичко е възпитанието. Оттам би трябвало да стартираме. Последните тежки катастрофи са точно от млади водачи, това е реалност, които самокатастрофират, което значи, че ние имаме проблем и с образованието., разяснява Стоянов.

До 4-5 месеца камерите на тол системата ще мерят междинна скорост по пътищата, сподели още вътрешният министър. Калин Стоянов сподели още, че до няколко месеца ще бъдат доставени първите шейсетина камери от общо 273, поръчани от Министерство на вътрешните работи през публични поръчки. Коментарът му бе във връзка на въпроса за какво в Пловдив няма камери на пътя. 

Калин Стоянов разяснява и случая в Арбанаси, при който предприемач остави без контрол бойния си револвер и детето на Явор Божанков простреля своя родственик, момиченце на 12 година, в пръста на крайници. Министърът на вътрешните работи разясни, че прокуратурата към този момент е изпратила призовка за покачване на обвиняване на притежателя на оръжието, който би трябвало да се яви в четвъртък. От държавното обвиняване са изчакали с обвиняването, с цел да е ясно от експертизата за лека или за междинна телесна щета става въпрос, като към този момент е ясно, че е второто.

" Огромен шанс, доста по-тежко можеше да приключи. Аз не мога да си обясня по какъв начин човек на такава възраст може да остави такова оръжие в наличието на малолетни деца. В четвъртък притежателят ще се яви, с цел да бъде притеглен като обвинен ", сподели Стоянов пред медиите в Полски Тръмбеш, където откри закрит преди време полицейски сектор. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР