Валентина Димитрова завърши на 26-о място в първото за сезона

...
Валентина Димитрова завърши на 26-о място в първото за сезона
Коментари Харесай

Валентина Димитрова се класира на 26-о място в първото преследване от Световната купа по биатлон

Валентина Димитрова приключи на 26-о място в първото за сезона гонене на 10 километра за дами от първия кръг за Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд.

Българката, която започва 29-а след спринта в петък, позволи една неточност в първата от четирите стрелби и финишира за 35:09.3 минути, на 3:28.0 от победителката Лу Жанмоно от Франция.

Втората националка Лора Христова се подреди на 47-а позиция с три пропуснати цели и закъснение от 7:14.4 минути.

Французойката Лу Жанмоно реализира втора поредна победа за сезона и в кариерата си. След триумфа в спринта в петък, през днешния ден тя още веднъж сподели класа, повали всичките 20 цели и измина трасето за 31:41.3 минути.

Надпреварата беше извънредно трагична и се реши с заключителен спринт, в който Жанмоно изпревари германката Франциска Пройс. По последна обиколка французойката изоставаше с към две секунди, само че на финалната права съумя да се пребори за първото място, изпреварвайки единствено с три десети своята съперничка. Пройс пропусна една от 20-е цели.

" Треньорът ми сподели, че съм на 5 секунди от Франциска и взех решение, че ще се стремя към второто място. Но се усещах добре в във втората част на надпреварата, имах доста сили в краката и се борих до финалната линия. Не чаках, че да реализира две победи в първия кръг тук ", сподели французойката след успеха.

Трета се подреди друга германка Ванеса Фойгт също с една наказателна обиколка и пасив от 18.5 секунди.

Носителката на Световната купа за предишния сезон Жулия Симон от Франция приключи на седмо място с две неточности и закъснение от 1:16.4 минута.

В надпреварата участваха единствено 49 биатлонистки, 11 не стартираха, а две бяха затворени с обиколка.

В генералното класиране за Световната купа след три надпревари отпред е Франциска Пройс с 200 точки, следвана от Лу Жанмоно със 197, Ванеса Фойгт със 165 точки и други.

Валентина Димитрова взе точки във втория следващ старт и с 27 се подрежда 37-а в общото нареждане.

От 17.00 часа е преследването на 12.5 км за мъже.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР