Холанд вкара 2 гола на Тотнъм и прати Вила в

...
Холанд вкара 2 гола на Тотнъм и прати Вила в
Коментари Харесай

Сити победи Тотнъм и е на крачка от титлата

Холанд вкара 2 гола на Тотнъм и прати Вила в ШЛ

Манчестър Сити е на победа от невиждана досега 4-та поредна купа в британската Висша лига.

Шампионите завоюваха с 2:0 основната си аудиенция на Тотнъм, отсрочена от XXXIV кръг, тъй че при триумф над Уест Хем в последния си дуел от шампионата ще пренапишат историята.

Нападателят им Ерлинг Холанд вкара и 2-те попадения в Лондон след почивката, с цел да стигне до кота 27 през сезона и да събере Сити 88 точки.

С 2 по-малко има преследвачът Арсенал, който приема Евертън в последния кръг, само че ще остане втори, в случай че „ жителите “ победят различен столичен отбор – този на „ чуковете “.

Тотнъм пък остана с 63 точки, което подсигурява на Астън Вила 4-о място в крайното класиране и квота за Шампионска лига на бирмингамци.

„ Шпорите “ ще би трябвало да се примирят с присъединяване в Лига Европа, откакто изгубиха 5 от последните си 6 турнирни конфликта.

Манчестър Сити пък влезе в серия от 8 победи във Висшата лига, а с съществена заслуга по тази причина бе и появилият се в 69-ата минута авариен вратар Щефан Ортега, който бе определен за състезател на мача, тъй като направи няколко впечатляващи спасявания.

Срещата стартира двуостро като домакините заложиха на обичайна си висока линия на отбрана и сериозна преса в половината на Сити.

Гостите пробваха да излязат от нея с извеждащи подавания и 2 такива за малко не съумяха в началните минути. Първо Ерлинг Холанд извърши нарушаване в офанзива, а след това засада спря стремежа на Де Бройне.

В 15-ата минута Родриго стреля с глава след корнер, само че бранител на Тотнъм блокира удара.

Само няколко секунди по-късно се стигна до неточност при изнасянето на топката и Фил Фодън я засече от въздуха. Вратарят на домакините обаче сподели класа и съумя инстинктивно да избави.

След това Тотнъм заигра по-настъпателно, само че мъчно доближаваше до чисти голови обстановки.

Една такава имаха гостите в последните секунди на първата част. Първо шут на Холанд бе блокиран, а след това изстрел на Бернардо Силва бе избавен самоотвержено от Раду Драгушин, който с глава почисти в корнер.

Така почивката пристигна при нулево тъждество, а гостите имаха единствено 1 прецизен удар през първите 45 минути.

Втората част стартира с отличен късмет за домакините. След про

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР