Финансовите министри на ЕС договориха нови правила срещу двойното данъчно

...
Финансовите министри на ЕС договориха нови правила срещу двойното данъчно
Коментари Харесай

Фирмите в ЕС ще плащат ДДС само на едно място

Финансовите министри на Европейски Съюз договориха нови правила против двойното данъчно облагане, съобщи ДПА. Целта им е да оказват помощ на вложителите да го избегнат в границите на Европейски Съюз.

Ще получават парите си назад По силата им те ще получават парите си назад, в случай че бъдат незаслужено обложени повторно.

Новите правила се отнасят до поданици на Европейски Съюз, които влагат в страна от Общността, в която не живеят, и най-после се оказват данъчно обложени и в двете.

Макар и в този момент те да могат да изискат обезщетения, процесът е муден и бюрократичен и се разграничава в другите страни.

По силата на новите правила от страните от Европейски Съюз ще се изисква вложителите да бъдат облагани единствено на едно място, а в случай че се случи да бъдат обложени на две - парите им да бъдат възстановявани в избран и по-кратък интервал от време, написа Българска телеграфна агенция.

Министрите оповестиха, че новите правила ще понижат и измамите. Новите правила би трябвало да бъдат утвърдени от Европарламента, въпреки и с необвързващо мнение, преди да станат закон. Това ще отнеме няколко месеца, защото новият парламент ще се събере едвам след изборите при започване на юни.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР