Google продължава да внедрява изкуствения интелект в своите услуги. За никого

...
Google продължава да внедрява изкуствения интелект в своите услуги.
За никого
Коментари Харесай

Google I/O 2024: новата ИИ функция Ask Photos може чрез заявка да намери конкретна снимка сред хиляди фотографии

Гугъл продължава да внедрява изкуствения разсъдък в своите услуги.

За никого не беше изненада, че фокусът на конференцията за разработчици Гугъл I/O беше върху изкуствения разсъдък и всичко, обвързвано с него. Първо основният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай срещна участниците и феновете с историята на създаването на Gemini, а по-късно показа детайлности за новите функционалности на изкуствения разсъдък, които ще се появят в продуктите на колоса за търсене това лято.

Гугъл възнамерява да интегрира повече функционалности на Gemini във всяка от своите услуги и скоро ще добави нова AI функционалност, наречена Ask Photos. Тя ще се появи в приложението Гугъл Photos и ще може бързо да намира фотоси въз основа на поръчка от страна на потребителя. Така да вземем за пример можете да поискате от Gemini да откри регистрационния номер на автомобил и той ще сканира цялата библиотека и ще избере фотосите, които демонстрират този номер. Но това не е всичко, което Ask Photos може да предложи. С тази функционалност можете да организирате фотосите и спомените си по по-ефективен метод. Например, потребителят може да изиска от изкуствения разсъдък да покаже напредъка на детето в уроците по плуване или детайлности за украсата на празнично празненство, и той ще даде съответната информация.

Инструментът Ask Photos ще се появи в приложението Гугъл Photos това лято и в началото ще бъде наличен единствено за притежателите на смарт телефоните Pixel. Освен това е допустимо Гугъл да желае да го направи част от платените функционалности за клиентите на облачната услуга Гугъл One.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР