Google продължава да разширява линията си от модели с изкуствен

...
Google продължава да разширява линията си от модели с изкуствен
Коментари Харесай

Има и специализирани версии: Google представи свръхбързия ИИ модел Gemini 1.5 Flash

Гугъл продължава да уголемява линията си от модели с изкуствен интелект Gemini. На конференцията Гугъл I/O, която стартира през вчерашния ден, компанията разгласи нов модел, ориентиран към задания, изискващи висока скорост. Това е Gemini 1.5 Flash. Моделът е кадърен да обработва данните съвсем стремително, без забавяния.

Според Джош Удуърд, вицепрезидент на Гугъл Labs, Gemini 1.5 Flash е усъвършенствана за „ тесни и високоприоритетни задания, при които се изисква ниска инертност “. Невронната мрежа е способна да обработва текст, изображения и видео с висока скорост. Това я прави идеална за приложения, които изискват незабавни реакции в действително време, като да вземем за пример връзка с консуматори или клиенти, или неотложно генериране на елементарни изображения, оповестява The Verge.

В същото време За задания, които не изискват светкавични реакции, обновеният Gemini 1.5 Pro е по-подходящ. Той може да проучва огромни количества текст, да прави систематизирания и преводи. Gemini 1.5 Pro разполага и с усъвършенствани благоприятни условия за машинно разсъждаване и писане на код. И двата модела употребяват контекстен прозорец от 1 милион лексеми, което разрешава да се вземе поради повече информация при генерирането на отговорите. За съпоставяне, контекстният прозорец на GPT-4 е 128 000 лексеми.

В допълнение към AI Studio, Gemini 1.5 Pro скоро ще бъде разполагаем в Гугъл Workspace. Потребителите ще могат да употребяват опциите на модела в пощата на Gmail и в PDF документите. А клиентите на Gemini Advanced ще имат достъп до модела на 35 езика.

И двата модела ще бъдат налични посредством Гугъл AI Studio и Gemini API допълнително от 200 страни, в това число Европейския съюз, Обединеното кралство и Швейцария.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР