Отборите на Лудогорец и Ботев Пд ще определят новия носител

...
Отборите на Лудогорец и Ботев Пд ще определят новия носител
Коментари Харесай

Лудогорец и Ботев Пд определят новия носител на Купата на България

Отборите на Лудогорец и Ботев Пд ще дефинират новия притежател на трофея в шампионата за Купата на България по футбол. Сблъсъкът сред настоящия победител в конкуренцията и „ жълто-черните “ е през днешния ден от 19:00 часа на Националния стадион „ Васил Левски “.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев стигнаха до разногласието за трофея след две безапелационни победи над Хебър с обща голова разлика 9:0. „ Зелените “ влизат във финала в приповдигнато въодушевление, откакто през уикенда подпечатаха и на доктрина 13-ата си поредна шампионска купа на България след триумф над ЦСКА София с 3:1. Тимът обаче даде жертва, откакто един от най-силните играчи на Лудогорец Бърнард Текпетей получи червен картон.

Разградчани, които предходната година победиха ЦСКА 1948 с 3:1 във финала, ще търсят едвам четвърти успех в шампионата, на фона на превъзходството във вътрешното състезание. Една от купите на „ зелените “ пристигна във край точно против Ботев през 2014 година, когато Лудогорец завоюва с 1:0.

Три години по-късно обаче „ канарчетата “ се реваншираха за провалянето си и надделяха Лудогорец с 2:1 на Националния стадион. Сега играчите на Душан Керкез ще се надяват на сходен резултат, откакто в полуфиналите отстраниха ЦСКА след две победи без позволен гол. „ Жълто-черните “ ще се опитат да си подсигуряват място в Лига Европа при триумф, като в шампионата за момента са осми с 45 точки, колкото има и седмият ЦСКА 1948, който обаче е с по-добри индикатори в директните мачове в постоянния сезон. Ботев ще играе на четвъртия си край в последните 10 години, само че завоюва единствено този през 2017 – загуба от Лудогорец през 2014 и от градския противник Локомотив през 2019. Пловдивчани също имат три купи във витрината си.

Всички тимове в Първата шестица на шампионата ще стискат палци на Лудогорец да вдигне купата, защото при триумф на „ зелените “, четвъртият ще има опция да играе бараж за Европа. Замесените в борбата за седмото място тимове ще желаят Ботев да ликува с трофея, защото това ще освободи седмото място за някой всред ЦСКА 1948, Арда или Славия. Има вид и осмият да отиде на бараж, само че това ще стане единствено и само в случай че Ботев завоюва Купата и приключи седми в крайното нареждане.

Главен арбитър на финала ще бъде Драгомир Драганов с асистенти Христо Хаджийски и Димо Вълчев. Четвърти арбитър ще бъде Георги Гинчев, а на ВАР-а ще оперират трима души – Ивайло Стоянов, с помощници Никола Попов и Диян Вълков.

Победителят ще си тръгне с чек за 50 000 лева, а изгубилият – 32 500 лева До момента са продадени 10 000 билета.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР