Най-богатият спортист в света - Флойд Мейуедър, който сложи край

...
Най-богатият спортист в света - Флойд Мейуедър, който сложи край
Коментари Харесай

Богаташ №1 в спорта се оказа голям тарикат

Най-богатият състезател в света - Флойд Мейуедър, който постави завършек на професионалната си кариера през 2015 година, избира да заложи на себе си преди да стане най-богатата звезда в бокса.

Според неговия дълготраен другар Леонард Елерб този остроумен ход е затрупал боксьора с пари.

През 2006 година Мейуедър си проправя път в спорта благодарение на създателя и основен изпълнителен шеф на Top Rank - Боб Аръм, който промотира именитите Мохамед Али, Майк Тайсън и Мани Пакиао. Мейуедър тогава печели към 3 милиона $ на борба, с помощта на съвършения си връх от 36 триумфа и статута си на първенец на IBF в полусредна категория. Именно тогава

американецът се е считал за звезда на огромните събития, кадърен да направи повече от 100 милиона $ за една нощ.

" Флойд искаше да изведе кариерата си в нова посока. Той влезе в офиса на Top Rank, връчи им чек и останалото е история ", съобщи Елерб сензационното разобличаване за своя другар. Мейуедър е имал необикновена уговорка за отвод в договорката си с Top Rank, която му е разрешавала да излезе от промоционалния контракт за сумата от 750 000 $.

След като разчита единствено на себе си, Мейуедър продава 325 000 платени гледания и прибира най-високата в кариерата си до този миг облага от 8 милиона $ за борбата си с Карлос Балдомир през ноември 2006 година.

Милионите не престават да текат и той прави 25 милиона за идната си борба -

победа с разграничено съдийско решение над Оскар де ла Оя през май 2007 гoдина. Заедно те притеглят 2,48 милиона абонамента и 137 милиона $ доходи от " Pay-per-view ".

Мейуедър победи 13 поредни бойци, които са настоящи или някогашни международни първенци, като доста от тях попадаха в листата на Ring Magazine.

" Кажете ми различен войник, който единствено в две борби направи 650 милиона $.

С Пакиао завоювах 300 милиона $, а с Конър Макгрегър - 350 милиона $ ", показа Мейуедър през 2020 година. 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР