В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е

...
В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е
Коментари Харесай

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В изискванията на многолюден пазар общата наклонност на вложителите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на известността обаче не постоянно значи постоянна инвестиция.

Понякога най-печелившите благоприятни условия се крият в относително незнайни, само че обещаващи компании, постоянно наричани “ (тъмни коне). Ето за какво за тези, които желаят да диверсифицират капиталовия си метод, разпределянето на част от средствата им към акции с високо съответствие риск-печалба може да има смисъл.

Въпреки че тези акции по своята същина носят нараснал риск, капацитетът за обилни облаги може да ги трансформира в привлекателен избор за тези, които търсят измерение с по-висок риск и по-висока облага в своите капиталови портфейли.

Upstart Holdings

Upstart Holdings е модернист в бранша на финансовите технологии, като употребява изкуствения разсъдък (AI), с цел да направи гражданска война в кредитирането посредством своята новаторска платформа.

Компанията употребява изкуствен интелект за оценка на кредитния риск, като цели да размени обичайния кредитен рейтинг при определянето на кредитоспособността на потребителите за разпределяне на заеми. Основният източник на приходите на компанията са таксите, получени от сполучливото ориентиране на претендентите за заем към мрежата ѝ от над 100 банки сътрудници и кредитни съюзи.

Финансови резултати

Финансовата траектория на Upstart демонстрира незабравим напредък, като от 2018 година до 2022 година приходите са нарастнали с 243%, достигайки впечатляващите $802.5 милиона.

Компанията е нараснала брутния си марж, достигайки 48.9% през 2022 година, което демонстрира оперативна успеваемост. Въпреки това акциите означиха внезапен спад от повече от 25%, откакто в доклада си за третото тримесечие преди няколко седмици не съумяха да покрият консенсусните прогнози както за приходите, по този начин и за облагата.

Резултатите за третото тримесечие разкриха доходи в размер на $135 милиона, отбелязвайки 14% спад на годишна база и изоставайки от консенсусната оценка от $139.76 милиона. Общите доходи от такси означиха спад от 18% на годишна база, възлизайки на $147 милиона.

Въпреки че акциите се възвърнаха бързо и все още на писане на публикацията се търгуват на цена от $32.37, показвайки 18% растеж за месец, представянето на заемите на Upstart изоставаше през 2021-2022 година, само че в последно време демонстрира признаци на усъвършенстване. Стабилните резултати във връзка с заемите ще бъдат от основно значение за обезпечаването на по-нататъшно съдействие с банки за Upstart.

Инвеститорите, които обмислят тази акция, би трябвало да останат бдителни във връзка с по-широкия стопански пейзаж, изключително на събитията, свързани с банкрутите на жилища и коли. Рязкото повишаване на броя на неизпълнените отговорности по тези типове заеми може да е сигнал за евентуални усложнения при персоналните заеми, което ще значи сложни времена за Upstart Holdings.

Upstart съставлява високорискова и високодоходна акция, което е фактор, който вложителите би трябвало да преценяват, преди да влагат. Като се има поради адресируемият пазар на компанията, възлизащ на трилиони долари, изчакването на признаци на стопански напредък преди вложението може да не попречи на обещаващата дълготрайна възвръщаемост.

Ulta Beauty

Ulta Beauty претърпя внезапен скок в цената на акциите си след публикуването на финансовите си резултати за третото тримесечие на 2023 година

Акциите на компанията нарастнаха с почти 12%, като сега на правене на публикацията се търгуват на цена от $472. Този скок бе подтикван от чистите продажби за третото тримесечие, които доближиха близо $2.5 милиарда, демонстрирайки 6.4% растеж на годишна база. Същественото нарастване на чистите продажби се дължи главно на 4.5% растеж на продажбите в един и същи магазин. Освен това, разширението на Ulta Beauty с откриването на 12 нови магазина способства за скромното общо нарастване на продажбите.

През третото тримесечие Ulta Beauty записва марж на брутната облага от 39.9% и действен марж от 13.1%, като и двата индикатора са по-ниски спрямо миналата година.

Прогнози на анализаторите

Синтезът на прогнозите на 20 анализатори от TipRanks за предходното тримесечие демонстрира 12-месечна междинна целева цена от $533.

Това допуска евентуално нарастване от 13.12% по отношение на настоящата цена от $472, което дава съображение за рейтинг “ “. През последните три месеца ULTA получи 15 пъти рейтинг “ “, 4 оценки “дръж ” и 1 оценка “ “. Ценовите цели за акциите са в необятен диапазон, вариращ от високата стойност от $620 до ниската стойност от $400.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР