Lightning Labs, организацията, която стои зад Lightning мрежата на Биткойн,

...
Lightning Labs, организацията, която стои зад Lightning мрежата на Биткойн,
Коментари Харесай

Lightning мрежата тества стабилни монети в блокчейна на Биткойн

Lightning Labs, организацията, която стои зад Lightning мрежата на Биткойн, сполучливо тества протокол, предопределен да улесни издаването на постоянни монети в BTC блокчейна.

Елизабет Старк, основен изпълнителен шеф на Lightning Labs, разгласи това развиване по време на речта си на срещата на Financial Times за крипто и цифрови активи. Старк разкри, че разработчикът неотдавна е направил тестова транзакция в Lightning мрежата, употребявайки актив, основан с протокола Taproot Assets.

Тя акцентира задачата за консолидиране на „ “ в блокчейна на Биткойн , отбелязвайки, че това ще реши практическите провокации и ще притегли повече консуматори към пространството на цифровите активи. Старк акцентира на фокуса върху решаването на действителни проблеми, а не върху популяризирането на меме криптовалутите или предприятия, свързани с хазарта.

Освен това се посочи внезапното повишаване на интереса на разработчиците към BTC след халвинга. Тя загатна начинания като разработчици, работещи по планове за децентрализирани финанси (DeFi), и bitVM, който улеснява основаването на Биткойн-Тюринг контракти. Старк акцентира на световната употреба на технологията на Lightning Labs, стремяща се да отстрани разграничението на „ “ заплащания, сходно на ежедневните интернет действия като имейли или текстови известия.

Въз основа на скорошен отчет на Международния валутен фонд (МВФ) Старк уточни, че Биткойн се е трансформирал в жизненоважен канал за парични преводи и заобикаляне на финансовия надзор в разрастващите се пазари. Това наблюдаване резонира с опита на разработчиците и общностите в райони, които се борят с хиперинфлация и властнически режими. В такива условия BTC служи по едно и също време като актив и средство за замяна, когато обичайните други възможности са нищожни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР