В хода на разследването китайските власти разбиха мащабна операция за

...
В хода на разследването китайските власти разбиха мащабна операция за
Коментари Харесай

Китай разкри крипто измама за $300 милиона – шестима вече са арестувани

В хода на следствието китайските управляващи разрушиха огромна интервенция за машинация при крипто продан, вследствие на което бяха иззети към 2.14 милиарда юана ($300 милиона) и бяха арестувани шест лица, взели участие в противозаконната скица. 

Операцията е ориентирана към “ “, употребяващи виртуални валути за противозаконни обмени, наблягайки регулаторните старания за битка с финансовите измами в региона на цифровите активи.

Китайските правоприлагащи органи започнаха решителни дейности против измамите с крипто тържища, вследствие на което бяха задържани шест лица, забъркани в комплицирана скица. Според отчети на Бюрото за социална сигурност на град Панши, провинция Дзилин, при интервенцията е била разрушена противозаконна скица, улесняваща обмена на китайски юани (RMB) и корейски вон.

Престъпният профсъюз е употребявал анонимността и безграничния темперамент на DeFi бранша, с цел да реализира противозаконни обменни действия в Южна Корея и Китай. Операцията, както заяви China News, е била ръководена от лица, измежду които Джин Мудонг и Шен Моу.

Въпросните уредници са употребявали децентрализирания темперамент на криптовалутите , с цел да избегнат разкриването им, като в същото време са измамили нищо неподозиращите жертви със обилни суми.

Въпреки това по време на следствието управляващите откриха значими следи, в това число огромни размери транзакции и подозрителни банкови действия, свързани с причинителите. Чрез подробен разбор и наблюдаване чиновниците на правоприлагащите органи сглобяват организационната конструкция на незаконната мрежа и наблюдават потока на противозаконните средства.

Противозаконната активност е обхващала редица лъжливи практики – от валутни транзакции до извънборсова търговия с виртуални валути, като е улеснявала противозаконния продан на разнообразни субекти, в това число корейски сътрудници за покупки и сдружения за трансгранична търговия.

Репресиите на Китай против измамите с крипто тържища показват решителния регулаторен отговор на противозаконните действия в крипто пространството. Координираните старания на правоприлагащите органи акцентират уговорката на държавното управление за запазване на финансовата целокупност и битка с лъжливите практики.

Успешната интервенция служи като предизвестие за евентуалните причинители и откроява смисъла на спазването на крипто регулациите в пространството на цифровите активи. Тъй като управляващите не престават да ускоряват ограниченията за контрол и правоприлагане, участниците на пазара се приканват да демонстрират зоркост и да съблюдават законовите и регулаторните условия, с цел да понижат рисковете, свързани с противозаконни действия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР