United Cup, група DВеликобритания – Австралия 3-0Хариет Дарт – Медисън

...
United Cup, група DВеликобритания – Австралия 3-0Хариет Дарт – Медисън
Коментари Харесай

Великобритания започна United Cup с триумф над Австралия


United Cup, група D

Англия – Австралия 3-0

Хариет Дарт – Медисън Инглис 6-4, 6-4

Англия си обезпечи крайния триумф в конфликта с Австралия откакто Хариет Дарт надви над Медисън Инглис в днешния женски мач на сингъл. По този метод британците натрупаха задатък от 3-0 откакто през вчерашния ден Камерън Нори и Кейти Суон победиха надлежно Алекс Де Минор и Зоуи Хайвс.

Дарт записа повече асове (5-1), като в това време на направи нито една двойна неточност против четири на Инглис. Британката завоюва 83% от точките си на първис ервис (30/36) и беше безупречна при възможностите си за пробив (3/3), до момента в който нейната съперничка осъществя единствено един от трите брейкпойнта, до които доближи (33%).

След равностойното начало Дарт последователно стартира да господства, като сервисът ѝ затрудняваше съществено Инглис и в това време международната №98 на няколко пъти изненада съперничката си с добре резчетени излизания на мрежата. Това разреши на родената в Лондон тенисистка да осъществя първия пробив в мача и да пвоеде решително с 4-2. Инглис опита да отговори на предизвикването, само че Дарт записа две следващи пдоавания на нула, което ѝ беше изцяло задоволително, с цел да завоюва сета с 6-4.

Инглис можеше да завърже интригата във втория сет, само че пропусна два следващи брейкпойнта при 1-0. Тези пропилени благоприятни условия костваха скъпо на австралийката, защото Дарт още веднъж съумя да пробие първа и да направи резултата 3-1 в своя изгода. Този път обаче Инглис освен върна брейка, само че и реализира цялостен поврат за 4-3.

Това не разколеба Дарт, която стартира да се стреми към по-дълги разигравания, надявайки се на неточности от страна на представителката на домакините. Тази тактичност се увенча с триумф и британката не даде повече геймове до края, триумфирайки с 6-4, 6-4 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР