През последните няколко месеца Даниил Медведев продължава да се утвърждава,

...
През последните няколко месеца Даниил Медведев продължава да се утвърждава,
Коментари Харесай

Шампионът Медведев се спаси на косъм от отпадането, а аплодисментите са за 20-годишния Меджедович

През последните няколко месеца Даниил Медведев продължава да се утвърждава, като топ състезател и на клей. Руснакът, който показва впечатляващо неизменност на най-омразната си настилка, надви в съвсем 3-часова драма младата вяра на сръбския тенис, Хамад Меджедович със 7:6(5) 2:6 7:5 и по този начин се класира за осминафиналите, където ще срещне Томи Пол.

Срещата стартира по призрачен метод за международния номер 4, който започваше да позволява безчет неточности. Липсата на опит на сърбина обаче оказа помощ на руснака да се задържи в играта. Въпреки ранния пробив, който Меджедович си обезпечи, във втората половина на сета Медведев съумя да изравни резултата още веднъж, но международният номер 121 не показваше боязън от съперника си и даже при 6:5 имаше сетбол пред себе си. Въпреки сериозния си миг, някогашният номер 1 сподели класата си над съперника и го избави. Така сетът се стигна до тайбрек. Макар сърбинът да играеше въодушевено, то настоящият първенец в Рим сподели по-здрави нерви и със 7:5 завоюва дългия гейм.

Лошото движение на Медведев от първия сет се завърна и във втория, като при започване на частта си пролича превъзходството на Меджедович. С нападателната си игра от началния си удар до разиграванията, първенецът от ATP Next Gen Finals сподели огромна част от цялостния си капацитет, притискайки крепко именития си конкурент. Сърбинът съумя да завоюва два пробива и по този метод да завоюва втория сет с 6:2.

Another upset brewing? ☕️ levels the score taking the second set 6-2 vs reigning champ Medvedev
— Tennis TV (@TennisTV)
Руснакът подсети на най-хубавия си тенис при започване на последната част. Четвъртият в света играеше с много по-малко неточности, в сравнение с в предните два сета, а това даде отражение върху резултата, който стана 4:1 в интерес на Медведев. Тогава обаче Меджедович стартира да играе много по-освободено и със мощна игра от начален удар и ретур съумя да изравни резултата. Следваха няколко минути на първокачествен тенис и от двамата тениссити, но точно в дванадесетия гейм Медведев сподели по-здрави нерви и съумя да преодолее стената на младия сърбин след съвсем тричасова борба.

That was a cracker
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР