Преговорите за прекратяване на огъня в Газа стигнаха до задънена

...
Преговорите за прекратяване на огъня в Газа стигнаха до задънена
Коментари Харесай

Катар: Преговорите за примирие в Газа са в задънена улица

Преговорите за преустановяване на огъня в Газа стигнаха до задънена улица, защото интервенцията на Израел в Рафах върна нещата обратно. Това съобщи министър-председателят на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал-Тани на стопански конгрес в Доха. Ал Тани, чиято страна посредничи сред палестинската ислямистка формация " Хамас " и Израел в разгара на 7-месечния спор, сподели, че Катар ще продължи своята роля.

Израелските сили са навлезли надълбоко в северната част на линията Газа, с цел да отвоюват от бойците на " Хамас " един от регионите в този бранш на палестинския анклав. На юг - танкове и войски навлязоха в Рафах по автомагистралата. Израелските интервенции в града, на границата с Египет, затвориха главния пропускателен пункт за помощи, което съгласно филантропични групи утежнява така и така тежкото състояние в анклава.

Съобщава се за яростни боеве и в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа, откакто израелската войска се върна в региони, където съгласно тях Хамас се е прегрупирала.

Израелски протестиращи блокираха камиони с филантропична помощ, предопределени за Газа, като хвърляха храна по пътя. Камионите, идващи от Йордания, бяха нападнати на контролно-пропускателния пункт Таркумия, западно от Хеброн. Групата съобщи, че стачкува против продължаващото задържане на израелски заложници в Газа, отбелязва БНР.

 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР