След Андрей Рубльов, днес още едно топ име в мъжкия

...
След Андрей Рубльов, днес още едно топ име в мъжкия
Коментари Харесай

Финалистът е отстранен: Руне се самоунищожи срещу Баез и напусна борбата в Рим

След Андрей Рубльов, през днешния ден още едно топ име в мъжкия тенис се сбогува с фантазията си за купата в Рим. Става дума за Холгер Руне, който претърпя проваляне от един най-опасните играчи на клей, а точно от Себастиан Баез. Аржентинецът, който е под номер 19, надви датчанина с 2:5 6:2 6:3 и по този начин в идващия кръг го чака Хуберт Хуркач.

Още в самото начало Руне наложи убийствено движение на игра, което се оказа непостижимо даже за експерт на клей, какъвто е Себастиан Баез. Датчанинът осъществя два ранни пробива, посредством които си обезпечи удобна преднина. Макар и по-късно да бяхме видели лек спад в играта му, заради което понижи преднината си на един брейк, то напълно скоро по-късно си възвърне огромната си преднината. Така за малко повече от 30 минути игра си обезпечи преднина от 6:2.

Втората част стартира равностойно за двамата тенисисти, като аржентинецът сподели, че е подготвен да бъде конкурентен на скандинавеца. Петият гейм се оказа повратен. В този южноамериканецът осъществя брейк, а международният номер 12 изглеждаше все по-безпомощен с всяка минала минута, като е впечатляващо да се означи, че в средата на сета Баез съумя да завоюва цели 14 следващи точки и по този начин без загуби нито гейм до края на сета, изравни резултата в сетовете с 6:2.

Последната част стартира по подобен, по отношение на втората, метод. Световният номер 19 продължаваше да играе по-вдъхновено и въпреки и първоначално да липсваха обрати, то аржентинецът бе по-доминантния на корта. Това разреши на Баез да пробие в петия гейм, а Руне нямаше отговор на рисковите удари на съперника си, допускайки безчет грешки и по този начин с 6:3 южноамериканецът реализира една от най-големите си победи!

Comeback complete
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР