Украинката Ярослава Махучик вече има два сезона зад гърба си

...
Украинката Ярослава Махучик вече има два сезона зад гърба си
Коментари Харесай

Махучик мисли за европейската титла под 20 години, а не за срещи с Ласицкене

Украинката Ярослава Махучик към този момент има два сезона зад тила си при девойките под 20 години, само че 17-годишната атлетка продължава с превъзходните си изяви към този момент и при дамите. През предходната седмица тя завоюва шампионата от Диамантената лига в Доха с резултат от 1.96 метра, изпреварвайки българката Мирела Демирева, която приключи втора с 1.91 метра в първия си старт за годината.

На 26 януари тази година Махучик изравни международния връх в зала за девойки под 20 години, откакто преодоля 1.99 метра в Хустопеце. Там тя приключи втора след сънародничката си Катерина Табашник.

View this post on Instagram
A post shared by Yaroslava Mahuchikh (@rosya_dp) on May 3, 2019 at 1:42pm PDT
“Ако би трябвало да съм почтена, успеха беше непредвидена. Пристигнах в Доха след подготвителен лагер и просто желаех да видя по какъв начин вървят тренировките. Когато научих, че съм най-младата победителка в историята, се почувствах доста горда. Само бях мечтала за Диамантена лига, а в този момент към този момент даже завоювах подобен шампионат.

Бях доста сюрпризирана, тъй като бях най-младата състезателка тук. Това беше първият ми път тук и на драго сърце ще се върна за Световното състезание. Надявам се в този момент да получа предложения за други шампионати от Диамантената лига. След няколко седмици ще се състезавам в Стокхолм, уповавам се да повторя формата си там”, показа 17-годишната надарена украинка.

View this post on Instagram
A post shared by Yaroslava Mahuchikh (@rosya_dp) on Apr 13, 2019 at 10:39am PDT
В Стокхолм на 30 май се чака Махучик да се срещне в бранша и с настоящата международна и европейска шампионка Мария Ласицкене. За младата украинка обаче това няма значение, нейната съществена цел тази година е Европейското състезание за девойки под 20 години: “За мен главното съревнование през сезона е Европейското състезание под 20 години, което ще се организира в Швеция през юли. След това ще се опитам и на Световното през септември.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР