Технологичният прогрес достигна критична точка – тежкотоварните автомобили с електрически

...
Технологичният прогрес достигна критична точка – тежкотоварните автомобили с електрически
Коментари Харесай

SEI: електрическите товарни автомобили вече могат да се конкурират с дизеловите

Технологичният напредък доближи сериозна точка – тежкотоварните коли с електрически мотори към този момент могат по всички параметри да се конкурират с дизеловите камиони . Това е мнението на аналитиците от Стокхолмския институт за запазване на околната среда (SEI). Според данните на показаното ново научно проучване, актуалните към този момент дават опция за построяването на извънредно ефикасни електрически товарни коли, които имат същата мощ, както и известните влекачи с мотори с вътрешно горене. Комерсиализацията на електрическите камиони към този момент се сдържа само от слабата зарядна инфраструктура. Но този проблем ще бъде решен в границите на идващите две-три години.

„Преломният миг за електрическия товарни коли е към този момент близо. Акумулаторната технология е напълно покрай прага, който ще направи електрическите камиони изцяло конкурентоспособни. Не доближава единствено един съставен елемент – бързото зареждане на акумулаторните блокове“ – съобщи съавторът на това научно проучване Бьорн Найквист (Bjorn Nykvist).

По време на това проучване експертите на SEI са пресметнали разноските на фирмите производители, на потреблението на сила от страна на товарните коли и тежестта на акумулаторните блокове, Reuters. Направеният разбор демонстрира, че всеобщото произвеждане на енергийно ефикасни акумулаторни акумулатори е относително лесна за реализиране задача за огромните производители. От друга страна, построяването на инфраструктура от станции за бързо зареждане ще даде опция на логистичните компании да продължат да работят както преди без основни промени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР