Швейцария спечели 68-ото издание на Евровизия. Изпълнителят Немо триумфира в

...
Швейцария спечели 68-ото издание на Евровизия. Изпълнителят Немо триумфира в
Коментари Харесай

Швейцария спечели Евровизия

Швейцария завоюва 68-ото издание на " Евровизия ". Изпълнителят Немо победи в шведския град Малмьо с песента " Кодът ". 24-годишният Немо извоюва успеха с 591 точки, оповестява БНР. " Надявам се, че този конкурс ще продължи да се застъпва за мира и достолепието за всеки човек по света ", съобщи той при приемането на премията.

За Швейцария актуалното първо място е трета победа на страната в музикалния конкурс след триумфа на първата победителка в конкуренцията Лис Ася през 1956 година и по-късно на Селин Дион през 1988 година

Конкурсът включваше 37 страни, като Хърватия остана на второ място с песента " Рим Тим Таги Дим " на Бейби Лазаня, а на трета позиция е Украйна с песента " Тереза и Мария ".

Цялата седмица на " Евровизия " беше белязана от митинги в Малмьо против присъединяване на израелски участник в състезанието по време на спора в Газа. В последна сметка Израел доближи пето място на финала с помощта на гласовете на публиката и макар дребното точки, дадени по-рано от журито.

Самият край на песенния конкурс също се организира на фона на митинги против войната в Газа. Полицията удостовери, че е употребила сълзотворен газ по отношение на над 100 стачкуващи, които се бяха събрали пред концертната зала преди и по време на огромния край, вееха флагове и скандираха " Освободете Палестина ".

А тъкмо преди финалната конкурсна вечер представителят на Нидерландия беше дисквалифициран след случай зад кулисите и обвинявания за несвоевременно държание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР