Бившият президент Доналд Тръмп може да дължи данъци в размер

...
Бившият президент Доналд Тръмп може да дължи данъци в размер
Коментари Харесай

На Тръмп може да му се наложи да плати $100 млн. данъци

Бившият президент Доналд Тръмп може да дължи налози в размер на повече от 100 млн. $ вследствие на траялото години следствие на Службата за вътрешни доходи по отношение на изказванията за големи загуби от небостъргача му в Чикаго, оповестиха The New York Times и ProPublica.

Двете медии прецизираха, че Тръмп е заявил големи финансови загуби два пъти - първо в данъчната си декларация за 2008 година, когато е декларирал, че постройката, потънала тогава в задължения, е " безполезна ", и още веднъж след 2010 година, когато е трансферирал собствеността ѝ в ново сдружение , също следено от Тръмп.

В резултат на изказванието от 2008 година Тръмп регистрира загуби в размер на 651 млн. $ за годината и няма данни то да е провокирало оборване от страна на данъчната работа, оповестяват изданията.

След това юристите на Тръмп са имали нови искания за загуби през 2010 година, като са трансферирали чикагската кула в друго партньорство - " DJT Holdings LLC ", оповестяват The Times и ProPublica.

През идващите години други бизнеси на Тръмп, в това число стадиони за голф, са трансферирани в същото сдружение - което юристите му употребяват като основа за искания за още понижени данъчни загуби от кулата в Чикаго. Този ход провокира следствието на данъчната работа. Тези загуби възлизат на 168 млн. $ през идващото десетилетие, се споделя в отчета.

Според изчисленията на организацията проверката, поискана от данъчната работа, може да докара до данъчна сметка от над 100 млн. $.
 Съд в Ню Йорк санкции Тръмп 9000 $ за нарушение на процесуалната загадка
Съд в Ню Йорк санкции Тръмп 9000 $ за нарушение на процесуалната загадка

Той също подреди на Тръмп да отстрани изказванията от своя акаунт в Truth Social и уеб страницата на акцията си.

Единственото обществено споменаване на одита на данъчните служби във връзка с претенциите на Тръмп за загуби от постройката му в Чикаго се съдържа в отчет на Конгреса от декември 2022 година, в който съгласно The Times и ProPublica се прави необяснима отпратка към частта от данъчното законодателство, която е предмет на делото. Това споменаване, както оповестяват изданията, удостоверява, че одитът към момента е в ход.
 Съдия от Флорида отсрочи за неопределен срок делото за класифицираните документи на Тръмп
Съдия от Флорида отсрочи за неопределен срок делото за класифицираните документи на Тръмп

Нови проблеми за някогашния държавен глава

" Този въпрос беше организиран преди години, единствено с цел да оживее още веднъж , откакто татко ми се кандидатира за поста. Уверени сме в позицията си, която е подкрепена от писма със мнения на разнообразни данъчни специалисти, в това число някогашния основен консултант на данъчната работа ", съобщи в изказване за The Times и ProPublica синът на Тръмп - Ерик Тръмп, изпълнителен вицепрезидент на Trump Organization.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР