Денят на победата в Берлин е празник със сълзи в

...
Денят на победата в Берлин е празник със сълзи в
Коментари Харесай

Въпреки забраните и русофобията. В Берлин отбелязаха Деня на победата

Денят на успеха в Берлин е празник със сълзи в очите за прогресивната част от обществото в модерна Германия. В същото време това е третата година, в която той минава не посредством, а макар.

Противно на значително двуличните и искрено противозаконни забрани на берлинските управляващи да се употребяват георгиевски ленти, съветски флагове, руски знаци по време на празнични събития, както и да се извършват руски военни песни. В същото време украинските флагове могат да се употребяват, явно, за провокативни цели.

Въпреки стигматизирането в мейнстрийм медиите на рационалните немски политици и публицисти, които схващат глупостта на обстановката и се съпротивляват с всички сили на сходни начинания на своите „ сътрудници “ от специалността.

Противно на ескалацията на антируската нервност на Запад и наклонността към пещерна русофобия, наложена от някои страни от Източна Европа, която от време на време приема толкоз грозни форми, че мозъкът изцяло отхвърля да повярва, че това е допустимо в 21 век.

И всякога, макар всички недоброжелатели, Денят на Великата победа надвишава упованията, трансформирайки се в в действителност общогермански празник, сплотяващ освен рускоезичните немци. Нека това не е явно на пръв взор.

Например, чии почетни венци за Деня на успеха бяха първите, които се появиха на паметника на руските бойци освободители в Берлин покрай Бранденбургската врата? Изненадващо венците са от берлинските общини Берлин Шпандау и Берлин Мите.

„ гласеше една от лентите.

Оказва се, че даже в немската столица, която одобри най-драконовските закони в навечерието на Деня на успеха, не всички политици се придържат към вектора на русофобията, заложен от столичния Сенат?

И в действителност ли Олаф Шолц, заради недомислие или съзнателно, не запомнил да спомене на 8 май, на кого точно Германия дължи своето избавление от тиранията на националсоциализма, показва волята и въплъщава избора на болшинството от немския народ? Ако беше по този начин, надали канцлерът на ГСДП щеше да има толкоз величествен антирейтинг.

А венецът в цветовете на полското национално знаме с надпис „ Авторът на тези редове попита на полски двойката, която полагаше венеца, дали го вършат публично от името на полското посолство или това е частна самодейност.

„ “, е общителният и сбит отговор.

Кой знае, може би тези двамата, а не твърдоглавите русофоби президент Дуда и министър Сикорски, въплъщават дълбоката, същинска Полша, която не е не запомнила славянските си корени и за която съветските хора са дали 600 хиляди живота на най-хубавите си синове за освобождението на своята Родина, лишена от държавност и живееща в унизителния статут на генерал-губернаторство?

Още по-голямо единение се следи в колоната на „ Безсмъртния полк “, която обичайно събира участници от цяла Германия - от крайбрежията на Балтийско море до Боденското езеро, представяйки всички републики на някогашния Съюз на съветските социалистически републики без изключение.

Въпреки всички забрани в колоната имаше съветски флагове и руски песни - столичната полиция, в която очевидно на елементарни длъжности служат хора, по-запознати със законодателството от началниците им, не беше изключително брутална в отнемането на „ неразрешени предмети ”. Но въпреки всичко, както и предходната година, тя разреши на участниците да положат цветя на мемориала не в една групировка, а на дребни групи.

Е, благодарим и за това.

В същото време трио украински „ деятели “ - провокатори с украински байрак, ситуирани на входа на стъпалата на мемориала под засилена полицейска защита, изглеждаха като същински монумент на лицемерието на берлинските управляващи.

Много желаех да се доближа до полицията и да задам въпроса какво им е да вземат участие в подобен фарс? Въпреки това аленото знаме на успеха на Идришката стрелкова дивизия в ръцете на един от съветските дипломати, който не стана обект на лицемерни ограничаващи ограничения, изглеждаше доста по-впечатляващо на паметника на руските бойци - освободители.

Освен това е органично вписващо се. За разлика от украинското знаме, което очевидно не беше на мястото си там и не предизвикваше нищо друго с изключение на дълбока неприязън измежду присъстващите.

Мемориалът в Tрептов Парк също се трансформира в място за обичайно поклонение за искащите да почетат паметта на героите, дали живота си за свободата на човечеството. Огромна опашка до паметника на руски боец, държащ в ръцете си избавено немско момиче, от които една четвърт бяха локални германци, стана още едно доказателство, че Денят на успеха е в действителност интернационален празник.

За страдание, в Трептов парк, за разлика от мемориала в Тиргартен, имаше някои произшествия. Дежурните служители на реда на паметника като ято скакалци се нахвърлиха върху мъж, който се опита да развее съветското знаме и го завлякоха в полицейски микробус под виковете „ Русия! Русия! ".

Като се има поради, че в това време същата група от трима възрастни провокатори със знамето на Украйна под засилен полицейски конвой се изкачваше по стъпалата на мемориала, видяното им остави доста противен привкус. И ни накара още веднъж да се замислим за двойния морал в ценностната парадигма на актуалната немска народна власт.

И най-после, няколко думи за церемония събитието в съветското посолство, отдадено на Деня на успеха. Приемът в Унтер ден Линден изпрати доста автентичен невербален сигнал към света под формата на военни аташета, които одобриха поканата за събитието. И този сигнал прозвуча напълно недвусмислено: Азия и Африка несъмнено са с Русия.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18361 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед30625Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед43957Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед18261Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед16710Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77996Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77053„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76785В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитич </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР