Спори се дали закуската е най-важното хранене през деня. Това,

...
Спори се дали закуската е най-важното хранене през деня. Това,
Коментари Харесай

Как е най-добре да започнем деня си? Съветите на експерта по продуктивност на Google

Спори се дали закуската е най-важното хранене денем. Това, което не е, обаче, е значимостта на сутрините , написа уеб сайтът „ FastCompany “. Лора Мей Мартин, създател на няколко мотивационни книги, тези първи няколко часа заслужават и изискват повече внимание от другите елементи на деня. Тя изяснява:

„ Основната точка на надзор за всеки ден е сутринта. Склонни сме естествено да използваме сутрините като място, където да бъдем продуктивни. Не чувате доста хора да настройват алармата си за 6 ч. сутринта, с цел да играят видеоигри или да гледат телевизия. Така че този час заран коства доста повече, в сравнение с час вечер, и аз предлагам да го употребявате, с цел да настроите останалата част от деня си. “

Ето какво предлага Мартин, изпълнителен консултант по продуктивността на Гугъл:

Започнете от предходната вечер

Продуктивните сутрини стартират от предходната вечер . Мартин го оприличава на срещите. Тя споделя:

„ Не бихте почнали една среща, като за първи път помислите по какъв начин желаете да прекарате срещата. Вече сте изгубили голяма опция да я извършите ефикасна. “

Същото важи и за започването на деня ви . В края на всеки ден Мартин предлага да се направи дневен проект за идващия ден . А ето и обяснението:

„ Това е контракт със самия себе си по часове, в който казвате: Какво и по кое време възнамерявам да направя на следващия ден? Много от продуктивността се губи заран, тъй като нямате действителни пролуки в календара, с цел да свършите дилемите. “

Вече ще сте изчистили умствения блок , в случай че сте споделили: „ В 10 ч. сутринта ще работя по този план “ . Когато наближи 10 ч. сутринта, няма да сте изложени на риск от отмалялост от взимане на решения, пробвайки се да решите какво да вършиме.

Изпълнение на задача за бъдещето ви

Мартин поучава да се прави и нещо предходната вечер, което назовава „ възхитително свършена задача “ . Тя акцентира:

„ Когато планирате живота си за бъдещото си аз, получавате доста по-голямо задоволство, в сравнение с за настоящето си аз. Когато стане 20:00 ч., помислете си: Какво мога да направя за утринното си аз? Какво мога да приготвя за себе си, което ще ме зарадва на идната заран? “

Например можете да почистите кухнята, да настроите кафемашината си на таймер, да опаковате обяда си или да разстелете облеклата си.

„ Ако имате нещо, което ви кара да си кажете: „ О, това към този момент е готово “, това незабавно ще ви сътвори положително въодушевление “ , продължава Мартин.

Създайте си буфер

След като се разсъните, уверете се, че сте планували време , преди да започнете първия си ангажимент, с цел да улесните деня си. Мартин предлага да си дадете най-малко 30 минути . Нейната рутина е да се разсънва преди останалите членове на фамилията си и назовава това време „ Лора 30 “.

„ Позволявам си да бъда и да върша, каквото имам въодушевление през това време, само че времето е непрекъснато “ , споделя тя и споделя:

„ Някои сутрини се разсънвам и безмълвно пия кафе и не върша нищо друго. Някои сутрини чета в действителност добра книга. Някои сутрини имам доста сила и желая да упражнявам през това време. А през множеството време медитирам и може би си повеждам дневник. “

Идеята е да имате непрекъснат времеви буфер , който да контролирате и който да ви дава миг на изясненост. По този метод можете да присъствате и да бъдете деликатни през останалата част от деня.

Без устройства

Този съвет може да е сложен за чуване, камо ли за осъществяване, само че Мартин предлага да не докосвате телефона си през първите 30 минути, когато сте будни .

„ Това е все едно да се събудиш и да поканиш работата в леглото си в 6 ч. сутринта “ , счита тя.

„ Събудете се за себе си, а не за електронната си поща. Когато мозъкът ви е в режим на пробуждане и мисли: „ Какво би трябвало да направя? “ против „ Какво желая да направя “ “, нямате опция да размишлявате или да запълните енергийната си банка, изключително в случай че първото нещо, което вършиме, е да започнете да отговаряте на имейли. “

Всъщност тя е на мнение, че би трябвало да оставите телефона си в другия завършек на стаята, което е част от настройката ви за положително утро .

„ Устройствата играят значима роля в живота ни, само че те започнаха да играят прекомерно огромна роля в сутрините ни “ , изяснява Мартин и продължава:

„ Трябва да мислите за работата си като за свекърва си. Може да ги поканите в дома си, само че няма да ги поканите в спалнята си в 6 ч. Отнасяйте се с телефона си като с посетител и създайте граници. “

Музика и осветяване

За да улесните деня си, Мартин предлага да слушате музика, която ви основава положително въодушевление . Тя твърди:

„ Ако започнете с високо приповдигнато въодушевление, най-вероятно ще имате по-добър ден, в сравнение с в случай че се оставите на личните си мисли. “

Обърнете внимание и на осветлението . Мартин предлага да употребявате приглушена светлина , когато се събуждате в началото, като постепенно увеличавате яркостта и отваряте завесите.

„ Когато чувствам, че се разсънвам, мозъкът ми споделя, че нуждая се от повече светлина “ , споделя Мартин и добавя:

„ Тогава стартирам да употребявам горната светлина. Това разрешава на мозъка ви да навлезе в деня по натурален метод. “

Като предприемете стъпки за основаване на продуктивна утринна рутина , ще започнете деня си с желание . Без значение какво ще ви донесе останалата част от деня, ще сте заредили енергийната си банка, с цел да сте по-добре готови да се справите с него.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР