Германия подчерта ангажимента на Северна Македония към Преспанското споразумение съгласно

...
Германия подчерта ангажимента на Северна Македония към Преспанското споразумение съгласно
Коментари Харесай

Германското външно министерство: Северна Македония е обвързана със споразумението от Преспа

Германия акцентира уговорката на Северна Македония към Преспанското съглашение според интернационалното право, призовавайки балканската страна да резервира курса си към участие в Европейски Съюз, оповестява електронното издание на в..

По време на встъпването си в служба в неделя новоизбраният президент на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова назова нацията си „ Македония “, отклонявайки се от нейното конституционно определение като „ Северна Македония “.

В отговор на въпрос по този въпрос от Атино-Македонската осведомителна организация (AMNA), представителят на немското външно министерство Кристиан Вагнер сподели: „ Ситуацията е ясна: Международно правно съглашение, известно като Преспеското съглашение, е в действие с Гърция, а Северна Македония е правно обвързана от неговите разпореждания. “

Когато беше притиснат дали този въпрос може да повлияе на процеса на присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз, Вагнер се въздържа от коментар по това, което той дефинира като спекулативни въпроси.

Той обаче акцентира: „ Очевидно е, че Западните Балкани би трябвало да се интегрират в Европейски Съюз... Като федерално държавно управление ние сме интензивно ангажирани в това отношение, тъй като не можем да си позволим сиви зони в Европа. Пренебрегването на тези сиви зони може да докара до тяхното потребление от трети страни. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР