Ако има един съвет за хранене, който повечето хора не

...
Ако има един съвет за хранене, който повечето хора не
Коментари Харесай

По-добре помислете дали да пиете сок

Ако има един съвет за хранене, който множеството хора не би трябвало да чуват за милионен път, това е, че газираните питиета са нездравословни за вас и единственото нещо, което би трябвало да пиете, когато сте жадни, е вода. Ако сте прекарали задоволително време във фитнес или " уелнес " пространства, евентуално сте чували какъв брой неприятен е плодовият сок също - най-малко по този начин се допуска.

Но като се има поради, че даже най-преработените сокове от огромни марки се вършат с известно количество плодове. Както при съвсем всичко, обвързвано с човешкото здраве, има малко повече нюанси в картината от просто " плодов сок = неприятен “ (или добър, що се отнася до това).

Повечето регистрирани диетолози ще отбележат наличието на захар в сока като минус и ще насърчат пациентите си да получават хидратация най-вече от елементарна остаряла вода. Но в това време има дефекти в цялостното оклеветяване на цяла категория храни или питиета, изключително за хора, които са склонни към ограничение или други форми на нередовно хранене. Не всяко наличие на захар е основано еднообразно. 

Изцеждането на сок отстранява цялото наличие на фибри в плода, което спомага за регулирането на кръвната захар и ситостта, което е чувството за задоволеност след хранене или лека закуска. Комбинацията от липса на фибри и високо наличие на захар основава висококалорична напитка, която елементарно се прекалява с потреблението и може да способства за непотребен банкет на калории. 

С течение на времето това може да повлияе на тежестта ви, което в нашето общество, захласнато от размера, евентуално е повода да сте чували максимата " сокът е неприятен “ и преди. Но това не е единствено въпрос на суета; в по-краткосрочен проект това може да ви накара да се почувствате... просто някак скапано. Когато се употребява независимо, " плодовият сок може да аргументи бърз скок на кръвната захар, последван от срив, който може да докара до нараснал апетит и отмалялост заради бързото асимилиране на захарта от тялото.

Разбира се, хората с диабет или други положения, свързани с кръвната захар, би трябвало да бъдат деликатни по отношение на приема на захар и би трябвало да работят със своя доктор, с цел да дефинират дали и по какъв начин плодовият сок може да бъде подобаващ за техните здравословни потребности. Но никой не е ваксиниран против страховития срив на захарта, тъй че без значение дали тежестта е проблем или не, коства си да обърнете внимание на това по какъв начин пиенето на сок ви кара да се чувствате през целия ден.

Различни ли са разпоредбите за децата 

В случая с децата има още една причина да ограничите потреблението на сок. Когато приказваме за деца, сокът постоянно прави децата в действителност сити. Така че желаеме да помислим за това, когато, да речем, те пият прекалено много, те постоянно пропущат опцията за други, по-питателни храни. 

Кои типове сокове са най-здравословни

Доматеният сок нормално няма толкоз доста захар, както по-сладките, по-плодови сокове, макар че би трябвало да внимавате с добавената сол и високото наличие на натрий. Студено пресованият зелен сок нормално се прави от зеленчуци като тиквички, спанак, краставица, къдраво зеле, със смесени плодове - тъй че има по-малко захар. Някои сокове, които купувате в магазините, могат да имат добавена захар, хранителни оцветители и не толкоз доста хранителни субстанции.

Накратко, както плодовият сок от рафтовете на магазините за хранителни артикули, по този начин и студено пресованите сокове са доста сравними във връзка с хранителния профил и резултатите. 

Няма потребност да се отхвърля напълно от сока 

Все отново сокът може да има място в здравословната диета. Въпреки че специалистите по хранене нормално няма да го предлагат като главен източник на хидратация, множеството ще се съгласят, че е добре като лекуване понякога. И, това е несъмнено за предпочитане пред содата. В някои случаи соковете могат да бъдат комфортен и удобен източник на хранителни субстанции, които човек може да не получава другаде в диетата си.

За предпочитане е да ядете плодовете си цели и неподправени, само че в случай че имате потребност от тях в подобаващ за пиянство формат, помислете за подмяна на сок със смутита, направени от пресни плодове, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР