Днес държавният глава Румен Радев се срещна с президента на

...
Днес държавният глава Румен Радев се срещна с президента на
Коментари Харесай

Спортната общност с амбиция: България – домакин на Младежките зимни олимпийски игри през 2028 г

Днес президентът Румен Радев се срещна с президента на Международния съюз по биатлон Оле Далин , който е на посещаване у нас. Потенциалът на България за домакинство на Младежките зимни олимпийски игри през 2028 г . беше във фокуса на диалога на „ Дондуков “ 2. Президентът открои упоритостите на спортната общност у нас страната ни да провежда влиятелното събитие , като предпоставки за това са отличните естествени условия и спортна инфраструктура , за която е нужна модерна рационализация.

Радев акцентира, че резултатът от провеждането на спортно събитие от сходен мащаб в България ще има дълготраен резултат , ще подкрепи развиването на зимните спортове у нас , ще усъвършенства подготвителните условия за българските спортисти и ще има важен резултат за насърчаването на всеобщия спорт в страната. По думите му издигането на кандидатурата на България ще изисква взаимна работа от виновните институции, медиите и неотклонна социална поддръжка за постигането на триумф.

България заема водещо място измежду страните от района в зимните спортове, бе очебийно още по време на срещата. Това е огромно предимство при издигане на кандидатурата на страната ни, а инвестицията в спортни уреди е от изгода и за нашите съседи. Президентът на Международния съюз по биатлон Оле Далин приветства напъните и декларираната подготвеност на България да влага в спортната си инфраструктура и акцентира поддръжката на организацията в тази тенденция. Той уточни още, че България е измежду страните, за които организацията вижда капацитет за развиване на биатлона и съобщи подготвеност за съдействие и обмяна на опит.

В срещата взе участие и ръководителят на Българската федерация по биатлон Атанас Фурнаджиев .

Посетете фестивала „ Дефиле Вино и Гурме “ в Пловдив

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР