Тази седмица ще видим поредния прецедент на политическата сцена -

...
Тази седмица ще видим поредния прецедент на политическата сцена -
Коментари Харесай

Депутатите решават за пенсиите

Тази седмица ще забележим следващия казус на политическата сцена - съвещание на Народното събрание по време на предизборна акция. Преди депутатите да се съберат във вторник поради проблема с нарастването на пенсиите, през днешния ден това направиха народните представители от Социалната комисия, съобщи.

Едночасовото съвещание на комисията мина в разногласия въобще належащо ли е депутатите да вземат решение нещо, което към този момент е решено. Срещу вносителите от „ Продължаваме Промяната – Демократична България ” застанаха останалите партии. С изключение на представителите на Движение за права и свободи и „ Възраждане ”, които въобще не се появиха.



„ На 20 май да взимаме решение за нещо, което към този момент се е случило на 14 май - това е все едно през днешния ден да определим, че Нова година настава на 31 декември в нула часа ”, сподели Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

„ Днешното съвещание на комисията и утрешното съвещание на Народното събрание надали ще има някакъв резултат от него, с изключение на едно политическо говорене ”, счита Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.



Последва и пряк въпрос към вносителите - за какво не са се отказали от настояването си за съвещание, откакто предходната седмица стана ясно, че въпреки всичко Национален осигурителен институт ще индексира пенсиите с 11%.

„ След като стана ясно, за какво вие не оттеглихте вашето предложение? Ако беше в действителна граница на настоящо Народно заседание, щях да се съглася. Щяхме да си приказваме, да дебатираме, само че в този момент е проблем ”, уточни Цветан Предов от Има Такъв Народ.

„ Ние минимум желаеме по средата на предизборната акция да има съвещание на комисията и на Народното събрание, тъй като бихме желали да бъдем измежду хората, с цел да можем да изложим нашите политики ”, отвърна Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ.  

Комисията гласоподава да не поддържа настояването на ПП-ДБ с претекст, че то към този момент е изпълнено.

„ От 1 юли осъвременяването на пенсиите ще бъде по този начин, както е заложено в Кодекса за обществено обезпечаване. Така, както са решили членовете на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт ”, разгласи подуправителят на Национален осигурителен институт Весела Караиванова.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР