Д-р Ецуро Ватанабе е признат за най-възрастния зъболекар /мъж/ на

...
Д-р Ецуро Ватанабе е признат за най-възрастния зъболекар /мъж/ на
Коментари Харесай

На 99 години! Най-старият зъболекар в света все още кара хората да се усмихват

Д-р Ецуро Ватанабе е приет за най-възрастния ортодонт /мъж/ на 99 години и 133 дни , оповестиха от Световните върхове на Гинес.

Д-р Ватанабе е роден на 31 октомври 1924 година в село Ошино, префектура Яманаши, Япония. На 15-годишна възраст той се реалокира в Токио , с цел да стане чирак в зъболекарски кабинет и поради това е посещавал учебно заведение вечер.

През 1944 година Ецуро е извикан за военна работа , която го води в Китай. Там той работи като военен санитар . Година след края на войната се завръща в Япония и стартира работа като зъботехник .

Ватанабе постъпва в лицей по дентална медицина през 1947 година и сполучливо устоя народен зъболекарски изпит 4 години по-късно. След няколко години работа с други зъболекари, Ецуро се завръща в родния си град Ошино и отваря своя лична процедура през 1953 година И останалото е история .

Тъй като е била единствената стоматологична клиника в селото, доктор Ецуро Ватанабе е нямал проблеми с намирането на пациенти. В предишното той е правил самичък и протези за пациентите си, тъй като е нямало лаборатории, които да ги изработят. Семейството му си спомня по какъв начин той е изчезвал след вечеря, с цел да прави протези до късно през нощта.

Клиниката му е работила от понеделник до петък , само че когато Д-р Ецуро Ватанабе е навършил 92 години, е понижил интервенциите си , които е правил единствено до преди обед.

Д-р Ецуро Ватанабе има пет дъщери , осем внуци и четирима правнуци. У дома той обича да прекарва времето си в градината си , отглеждайки боровинки, фасул и домати. Той има вяра, че здравословното му хранене способства за дългия му живот.

Въпреки че доктор Ватанабе не работи толкоз неуморно, колкото в предишното, той споделя, че неговите пациенти са това , което го поддържа .

„ Когато виждам пациентите си щастливи – тогава разбирам, че това, което върша си заслужава. Бих желал да способствам за общността, до момента в който имам силата да го върша “, споделя доктор Ецуро Ватанабе.

Опит за връх на Гинес в Плевен с най-дългото обръщение за мир в света

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР