Подадени са сигнали за проблем по време на втората задължителна

...
Подадени са сигнали за проблем по време на втората задължителна
Коментари Харесай

Сигнали за проблеми на матурата по английски език

Подадени са сигнали за проблем по време на втората наложителна матура през днешния ден, заяви . Зрелостници от Бургас описаха, че текстът, който е трябвало да слушат по време на изпита по британски език, не се е чувал добре.

Според тях това ще повлияе на оценките им. От просветното министерство обясниха, че записите са прослушани от комисия от оценители и няма открити нередности. Ще бъдат тествани и устройствата, от които записите са пускани на учениците. Извън този проблем, петима възпитаници са хванати да преписват- и работата им е била анулирана.

Вариантът беше изтеглен минути след 07.00 ч. Английският език остава най-предпочитан – от един на всеки четирима зрелостници.

„ Изобщо не се чуваше, неведнъж помолихме за читател, само че ни беше отказано ”, показа ученичката Мария.

„ Бях седнала на първия чин до тонколоните. Звукът беше ужасяващ и не разбрахме нищо ”, сподели ученичката Албена.

Родители и възпитаници са подали тъжба в Инспектората по образованието в Бургас, като упорстват да бъде повторена първата част от изпита.

А след приключването на отговорите на матурата по български в петък, днес стоеше въпросът допустимо ли е това да се повтори.

„ Не може да има приключване на информация от страна на министерството ”, твърди зам.-министърът на образованието Емилия Лазарова.

Въпросът по какъв начин възпитаници въпреки всичко се снабдяват с отговорите авансово остава.

„ Телефоните ни се събират. Дори да е изтекла информация, няма по какъв начин да е от нас ”, счита квесторът Ани Атанасова. Тя е начален преподавател от 19 години.

„ При изискване, че съм била квестор на всички матури от основаването им до момента - не съм участвала в стая, в която има опити за преписване. Децата твърдяха, че има по какъв начин да си купят изпита в нощта преди този момент за 700 лева ", разясни Атанасова.

Днес към 21 хиляди зрелостници поставиха друг изпит – доктрина на специалността. Но не в непознато за тях учебно заведение, какъвто е регламентът за всяка друга матура, а в гимназията, в която учат. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР