Спешен ремонт на ремонта на участък от софийската ул. Граф

...
Спешен ремонт на ремонта на участък от софийската ул. Граф
Коментари Харесай

Настилката на част от тротоар на ул. "Граф Игнатиев" се сменя за трети път

Спешен ремонт на ремонта на сектор от софийската ул. " Граф Игнатиев " стартира през днешния ден. Това е трета промяна на новата настилка, означи продавачка от магазин наоколо. На служащите е подредено да изкъртят поставените към този момент светли плочки по тротоара в сектора на градината " Св. Седмочисленици ". Те са в прорез с плана, тъй като там би трябвало да са по-тъмни плочки.

Още на 9 май " Дневник " алармира, че тъмните диагонални растери, които би трябвало да минават през цялата широчина на улицата, внезапно свършват по средата на платното. Тогава служащи обясниха, че по-тъмните плочки свършили, тъй като не запомнили да свържат водосточните тръби на постройките с канализацията за дъждовни води. Наложило се да разрушават преди малко поставената нова настилка, само че пък към този момент нямало тъмни плочки за растера, както е по план. За да не стопира работата шефовете им споделили да поставят каквито имат.

 15 април. Първо разтрошаване на новата настилка на тротоара, поради забравено свързване на водосточните тръби на постройките с подземната канализация на ул.
© Георги Кожухаров

15 април. Първо разтрошаване на новата настилка на тротоара, поради забравено свързване на водосточните тръби на постройките с подземната канализация на ул. " Граф Игнатиев ".

 7 май. Втората настилка се подрежда с неверните по-светли плочки.
© Юлия Лазарова

7 май. Втората настилка се подрежда с неверните по-светли плочки.

 22 май. Трета настилка се реди на същия тротоар, този път с по-тъмни плочки, както е по план.
22 май. Трета настилка се реди на същия тротоар, този път с по-тъмни плочки, както е по план.

" Дневник " потърси компанията за строителен контрол на ремонта - " Трансконсулт БГ ", която би трябвало да управлява прецизното съблюдаване на плана. Надзорникът обаче съобщи, че единствено възложителят Столична община може да я накара да изиска от фирмата-изпълнител " Джи Пи груп " да оправи некачественото полагане на настилката.

Сдружението " Спаси София " поде акция за неотложно превръщане на неприятно поставената настилка и прикани общината за налагане на санкции за некачествено осъществяване на ремонта.

Днес стана известно, че датата 28 май е крайният период за привършване на всевъзможни строителни действия по улицата и площад " Славейков ". " Всички ремонти са за сметка на изпълнителя ", увериха от общината във връзка третата промяна на настилката по тротоарите на ул. " Граф Игнатиев ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР