Израелските войски навлязоха още по-навътре в Рафа, съобщиха очевидци в

...
Израелските войски навлязоха още по-навътре в Рафа, съобщиха очевидци в
Коментари Харесай

Израелските войски са навлезли още по-навътре в Рафа, съобщават очевидци

Израелските войски навлязоха още по-навътре в Рафа, оповестиха очевидци в пренаселения най-южен град в линията Газа. Това се случва на фона на все по-явни признаци, че Израел пристъпва към осъществяване на заканите си от последните седмици да щурмува Рафа, последния бастион на придвижването Хамас, съобщи ДПА.

Твърди се, че израелски танкове са били видени да се придвижват от източните към западните квартали на града, в това число към квартал " Джанина ". Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) към този момент не са коментирали тези изказвания.

Израелските съдружници, в това число най-големият им покровител - Съединени американски щати, от седмици предизвестяват еврейската страна да не подхваща сухопътно нахлуване в Рафа, където над 1 милион палестинци потърсиха леговище от боевете в другите елементи на анклава.

Откакто предходната седмица израелските подразделения започнаха да навлизат в източните квартали на града, от Рафа са избягали към 450 000 души, сочат данни на Организация на обединените нации.

" Празни улици в Рафа. Семействата не престават да бягат в търсене на сигурност ", написа в " Екс " Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци. " Хората са изправени пред непрекъснато безсилие, апетит и боязън. Никъде не е безвредно. Единствената вяра е да се стигне до неотложно прекъсване на огъня. "

Преди към седмица израелската войска навлезе в Рафах откъм източните елементи на града, а след това откри надзор над палестинската страна на прилежащия към града гранично-пропускателен пункт с Египет " Рафа ".

Израел си е сложил две задания: от една страна, да поддържа военния напън върху Хамас, с цел да си обезпечи освобождението на заложниците, които радикалното палестинско придвижване взе при експлоадирането на войната през октомври, и от друга, да реализира боен погром на Хамас посредством унищожаването на безусловно всички от оставащите му батальони в Газа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР