Сирийската армия е прекратила бойните действия срещу терористите от групировката

...
Сирийската армия е прекратила бойните действия срещу терористите от групировката
Коментари Харесай

Бойци от опозицията капитулират край Дамаск

Сирийската войска е прекратила бойните дейности против терористите от групировката "Джебхат ан Нусра " в подножието на връх Хермон (Джебел еш Шейх) югозападно от Дамаск, съобщи телевизионният канал "Ал Маядин ", представен от ТАСС.

Според информация на канала терористите, отбраняващи се в два укрепени пункта - Бейт Джин и Маар ел Мир, се съгласили да капитулират и почнали договаряния със сирийските военни. Остатъците от "Джебхат ан Нусра " бяха обкръжени в този регион в края на предходната седмица.

При военна интервенция на сирийските войски беше отсечен пътят на терористите по долината на река Нахр Авадж по посока на Голанските възвишения, окупирани от Израел. Сега им се предлага да сложат оръжие и да се реалокират на рейсове дружно със фамилиите им в южния сирийски град Дераа или в провинция Идлиб в северозападна Сирия.

Преговори за извеждане на членове на въоръжената съпротива се водят и в различен регион на подстъпите към сирийската столица - Източна Гута, където е основана зона за деескалация. В неделя трябваше да стартира евакуацията на бойците на "Джебхат ан Нусра " и други радикали от бежанския лагер Уафидин, само че реализацията на договорката, реализирана в съглашение за локално помирение, бе отсрочена в последния миг поради различия, избухнали сред въоръжените групировки. Няма данни за броя на опозиционните бойци и членовете на техните фамилии, които трябваше да бъдат отведени с рейсове в провинция Идлиб.



През януари въоръжени последователи на "Джебхат ан Нусра " (1142-ма души общо), които отхвърлиха да се предадат на сирийските управляващи, напуснаха долината Уади Барад западно от Дамаск. През май към 2000 бойци бяха отведени в Идлиб от столичните покрайнини Барзи и Кабун.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР