12 жители на Варненска област са арестувани днес за купуване

...
12 жители на Варненска област са арестувани днес за купуване
Коментари Харесай

Редица арести във Варненска област! Тече специализирана полицейска акция

12 поданици на Варненска област са задържани през днешния ден за пазаруване на гласове. Това е равносметката досега от провеждащата се от началото на деня профилирана полицейска акция, в отбрана на политическите права на жителите и противоборство на битовата престъпност, заяви през днешния ден комисар Веселин Вълчанов - шеф на Криминална полиция във Варна.

Образувани са 22 досъдебни производства. 12 от тях са по член 167 от Наказателен кодекс за пазаруване на гласове, където в алинея 1 написа: Който за да упражни изборното си право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция или да гласоподава на референдум по избран метод изиска или получи имотна полза, се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от хиляда до пет хиляди лв..

Дилърите на пазаруването на гласове, са предложили пари за разнообразни политически партии и обединения, стана ясно още от брифинга през днешния ден във Варна. Предимно са задържани в дребни общини в региона – Бяла, Провадия и други

Общо все още от началото на профилираната акция са закопчани общо 45 души, като останалите са за битова престъпност и разпространяване на опиати. Иззето е количество дрога.

Задържано е и едно лице, търсено с Европейска заповед за арест, заяви още началникът на Криминална полиция във Варна - комисар Веселин Вълчанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР