Украинската военна кампания бавно се срива, Киев не може да

...
Украинската военна кампания бавно се срива, Киев не може да
Коментари Харесай

RS: Изпращането на инструктори на НАТО в Украйна ще доведе до война между алианса и Русия

Украинската военна акция постепенно се срутва, Киев не може да води война без задгранична помощ, написа изданието. НАТО все по-често приказва за изпращане на свои инструктори в помощ на Въоръжените сили на Украйна. Тази стъпка обаче ще докара до открита война сред алианса и Русия, предизвестява създателят на на Responsible Statecraft.

С изказването си, че „ инструктори " на НАТО въпреки всичко ще отидат в Украйна, ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете военачалник Чарлз Браун- младши наруши една от дребното останали червени линии, непозволяващи бойните дейности в Украйна да ескалират до директен спор сред Русия и Запада.

„ С времето ще стигнем и до това ", сподели Браун, съгласно New York Times, добавяйки, че изпращането им сега би изложило персоналния състав на НАТО „ на риск ".

С коментара си Браун в действителност призна две точки, които западните служители настойчиво отхвърлят: украинската военна акция постепенно се разпада и не може да продължи без непрекъснатата ескалация на западното присъединяване.

Но има и трети фактор, който би трябвало съществено да безпокои американските и европейските водачи: изпращането на боен персонален състав на НАТО в Украйна без съглашение с Москва евентуално ще въвлече страните от НАТО, в това число Съединените щати, в директна и яростна война с Москва.

Възможно е Кремъл да се съгласи на някакво официално съглашение, което да откри демаркационните линии в Украйна и да позволи наличието на западен боен персонален състав в някои елементи на страната, само че в дадения случай няма сходна сделка.

А без ясно съглашение със Запада по отношение на обсега и границите на военното наличие на НАТО в Украйна, Кремъл евентуално ще гледа на първата вълна от инструктори на алианса просто като на експериментален балон - за тестване на отговора на Русия на директната и широкообхватна западна интервенция в Украйна.

По този метод е висок рискът Москва да нападна тези инструктори колкото се може по-решително, с цел да предотврати вероятността за по-мащабна военна интервенция на НАТО.

Браун призна, че изпращането на боен персонален състав сега би изложило на риск тази „ група инструктори на НАТО ", само че не е ясно какво в динамичността на бойните дейности го е довело до извода, че в бъдеще тази скица може да се осъществя безвредно.

Без каквато и да било тактика за преустановяване на спора дружно с неговата ескалация, това предложение е правилен път към злополука.

Това няма да приближи Украйна към «победата» над Русия, само че ще сложи НАТО и Русия на косъм от открит спор, който западните водачи е по-добре по всякакъв начин да заобикалят.

Превод: news-front

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР