ГЕРБ-СДС ще предложи спешни мерки в земеделския сектор с цел

...
ГЕРБ-СДС ще предложи спешни мерки в земеделския сектор с цел
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС ще предложи спешни мерки за земеделския сектор

ГЕРБ-СДС ще предложи незабавни ограничения в земеделския бранш за влизане в график на дължимите заплащания на земеделските стопани, по този начин както в годините на ръководството си е въвел и спазвал тези графици. Отчитайки, че това е първото и витално значимо за действието на всяко земеделско стопанство. Също по този начин ГЕРБ-СДС ще предложи промени на СПРСРЗ за облекчение на стопаните и заслужено систематизиране на бюджетите, както и законодателни промени, с които да бъдат решени настоящи и наболели проблеми в бранш „ Земеделие ". Това стана ясно на среща на лидера на листата на обединението в Добрич Деница Сачева с фермери от Добруджа. В нея взе участие и лидерът за област Сливен и някогашен аграрни министър Десислава Танева. Тя уточни, че в последното Народно заседание не е била импортирана нито една законодателна самодейност от Министерски съвет по самодейност на Министерство на земеделието и храните.



„ Секторът в никакъв случай не е бил в такава непрогнозируема бизнес среда, включително и с толкоз забавени заплащания. Системата е пред сриване и то от неначетеност ", добави Танева.

Програмата на ГЕРБ-СДС ще бъде показана през идната седмица, като в нея ще бъдат препоръчани ограничения за промени в ръководството на поземления фонд, в закона за земеделските кооперации по отношение на техния статут, и други

Деница Сачева добави, че ще бъде създадена национална стратегия в Националния проект за заетостта, която да подтиква фермерите да наемат фрагменти. „ Ще контролираме и размера на компенсациите за безработица за тези, които са работили за малко в страни-членки на Европейски Съюз. Целта е оптимално бързо тези хора да се върнат на пазара на труда в България, а не да разчитат само на средства от страната ", добави лидерът за област Добрич.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР