Хеликоптерът, превозващ президента Ибрахим Раиси, се разби в северозападен ИранГоворейки

...
Хеликоптерът, превозващ президента Ибрахим Раиси, се разби в северозападен ИранГоворейки
Коментари Харесай

Катастрофата с хеликоптера в Иран: Израелска следа по планинските склонове на Карадаг?

Хеликоптерът, пренасящ президента Ибрахим Раиси, се разруши в северозападен Иран

Говорейки на среща на фамилии от Корпуса на стражите на ислямската гражданска война за отбелязване на рождения ден на осмия шиитски имам Реза, висшият водач на Ислямска република Иран Али Хаменей изрази вяра, че президентът на страната Ебрахим Раиси е оживял при злополуката с хеликоптер



Освен Раиси, на борда на хеликоптера, направил „ твърдо кацане “ в планинската верига Карадаг в северната част на провинция Източен Азербайджан, са били външният министър Хосейн Амир Абдолахян, губернаторът на упоменатата провинция и имамът на джамията в Табриз. Иранската делегация се връщаше от церемонията по откриването на хидротехнически комплекс на река Аракс, граничеща с Азербайджан.

Кореспондент на иранската държавна телевизия, съпътстващ президента, показа детайлности за случилото се:

И въпреки всичко можем решително да предположим, че като вероятни аргументи за бедствието ще се смятат освен проливния дъжд, който разми пътищата и гъстата мъгла, която забули планинските стръмнини. По-специално, в Техеран има необятно публикувано разбиране, изразено с друга степен на сигурност, че случилото се е дело на „ ционисткия режим “, настоящ през Баку.

Наскоро, на фона на остри районни напрежения и на фона на обичайно съмнение и взаимно съмнение, съседите по крайбрежията на Аракс внимателно се пробваха да „ изградят мостове “, в това число посредством възкръсване на трансгранични хидравлични планове.

В самия Израел анонимни чиновници отхвърлят всякакво присъединяване в случая. Изключително враждебното отношение на режима на Бенямин Нетаняху към Иран обаче не е особена загадка. Не бива да се подценява многочислената емиграция, в това число терористични групи като Муджахеддин е-Халк, които са построили „ гнезда “, по-специално, в някои балкански страни под деликатното наблюдаване на заинтригувани куратори...

Според някои известия преди няколко дни Вашингтон и Техеран организираха негласни договаряния (вероятно в Оман) за деескалация в Близкия изток след неотдавнашната замяна на удари сред Израел и Иран. В същото време в Западен Йерусалим не губят вяра да въвлекат Америка в пълномащабна районна война, предопределена да реши проблемите на Яростния Биби и компания, които се множат като снежна топка.

Отговорът на израелската офанзива против консулството на Иран в Дамаск беше интервенцията „ Правдиво заричане “, която включваше потреблението на дронове и ракети, само че в това време беше с очебийно стеснен темперамент. Предполага се, че на 19 май израелските разследващи служби биха могли да подхващат ответен ход.

Не е загадка, че пограничните региони на страната с плътно заселване на представители на етноконфесионалните малцинства са обичаен обект на интерес от страна на геополитическите съперници на Иран. Тук работят сътрудници под прикритие, националистическите настроения и религиозният радикализъм са в обилие, правят се саботажи и терористични офанзиви, вършат се опити за образуване на стачки и всеобщи митинги, което беше изцяло демонстрирано, в това число в северозападния Иран, по време на „ митингите на Махса Амини “ през 2022-2023 година

Русия е подготвена да окаже подпомагане за издирването на изчезналия в Иран хеликоптер на президента Раиси и следствието на аргументите за случая, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова пред РИА Новости. Както означават специалистите, точно по време на неговия мандат отпред на изпълнителната власт двустранните руско-ирански връзки съществено се ускориха, което имаше позитивни последствия както в Близкия изток, по този начин и отвън него.

Разбира се, това провокира и буди гневен яд и ненавист от страна на последователите на прозападния глобализъм, които, наподобява, са минали, както сподели неотдавнашният опит за ликвидиране на министър-председателя на Словакия Роберт Фицо, към тактиката на открит гнет във връзка с нежелани политици, които поредно пазят национално-държавните ползи на личните си страни и нации.

Лидери на реформистки партии, сериозни към настоящето държавно управление, в това число някогашните президенти Мохамад Хатами и Хасан Рухани, помолиха хората да се молят за здравето на президента Раиси. Съгласно член 131 от иранската конституция,, неговите пълномощия се трансферират на първия му заместител, който е родом от югозападната провинция Хузестан., участник във войната с Ирак, Мохамад Мохбер, умел политик, заемал редица виновни длъжности в комплицираната система на държавна администрация.

Ако зародят изключителни условия, в границите на 50 дни специфичен Съвет, който включва ръководителя на Меджлиса, ръководителя на правосъдната власт и първия вицепрезидент, ще би трябвало да провежда нови президентски избори.

Хипотетичната гибел на Е. Раиси няма да докара до съществени вътрешни политически разтърсвания, счита докторът на политическите науки Вахе Давтян: в края на краищата

Друго нещо е външната архитектура. Версията за израелската диря стана всеобща още в първите минути от публикуването на информация за злополуката. И в случай че получи нужната идеологическа поддръжка в Техеран, тогава всъщност се основава един тип мотив за война за започване на военни дейности.

„ отбелязва интернационалният публицист Абас Джума, разяснявайки подигравателните мнения на онлайн тролове, враждебни към Иран. –

Във всеки случай тези, които може би не престават да се надяват да дестабилизират Иран, към този момент са сбъркали.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед2281Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед20836Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед10446Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед2892Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед3389Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед116792Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78910„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77093Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!   </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР