Руският президент Владимир Путин е решил да се кандидатира на

...
Руският президент Владимир Путин е решил да се кандидатира на
Коментари Харесай

Ройтерс: Путин остава на власт поне до 2030 година

Руският президент Владимир Путин е решил да се кандидатира на президентските избори през март - ход, с който ще се задържи на власт най-малко до 2030 година, предава организация " Ройтерс ", като се базира на шест източника.

Според тях претекстът на Путин е да " преведе Русия през най-опасния интервал от десетилетия ".

Владимир Путин наследи президентския пост от Борис Елцин през 1999 година към този момент е бил президент по-дълго време от всеки различен съветски властник след (съветския ръководител) Йосиф Сталин, надминавайки даже 18-годишния мандат на Леонид Брежнев, напомня " Ройтерс ".

На 7 октомври Путин навърши 71 години.

Според източниците, поискали анонимност, новината за решението на Путин да се кандидатира към този момент се популяризира и съветниците му към този момент се приготвят за акцията.

" Ройтерс " отбелязва, че за Путин изборите са условност и в случай че той се кандидатира с поддръжката на страната и държавните медии, при съвсем цялостно неявяване на публично противоречие, той сигурно ще завоюва.

" Решението е взето - той ще се кандидатира ", споделя един от източниците, който е осведомен с планирането. Новита съгласно различен източник ще бъде публично обявена до няколко седмици.

Въпреки че доста задгранични дипломати, шпиони и чиновници чакат Путин да остане на власт до края на живота си, до момента няма публично удостоверение за проектите му да се кандидатира на президентските избори през март, добавя " Ройтерс ".

" Русия е изправена пред обединената мощност на Запада, която е толкоз огромна, че забележителна смяна не би била целесъобразна ", споделя един от източниците на организацията.

Към момента от Кремъл не удостоверяват информацията, само че спекулациите в Русия, че Путин още веднъж ще се кандидатира за президентския пост вървят от седмици.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР