Зрелостници от Пловдив се оплакват от качеството на звука при

...
Зрелостници от Пловдив се оплакват от качеството на звука при
Коментари Харесай

Зрелостници от Пловдив: Записът на матурата по английски език не се чуваше, кой ще ни компенсира?

Зрелостници от Пловдив се оплакват от качеството на звука при матурата по британски език. Вчера стотици пловдивски възпитаници се подложиха на матура по британски език, като до медията ни доближиха сигнали по отношение на това.
Прочетете още
По думите на учениците пуснатият звуков файл при задачата “Reading ” е бил с извънредно неприятно качество и не се е чувало добре. 

„ Записът не се чуваше добре, имаше спиране и заглъхване. Съответно след качването на отговорите през вчерашния ден в уеб страницата на МОН и инспекция на същите- разумно са неверни. Силно се надявам някой от съответното министерство да направи инспекция, посредством прослушване в аналогична среда и да се опита да реши матурата. Защо би трябвало да бъдем ощетявани и ще бъдем ли обезщетени поради нечие безхаберие ”, споделят читатели. По-рано стана ясно, че такива проблеми е имало и в Бургас.

Медията ни потърси началника на РУО-Пловдив Иванка Киркова, която съобщи, че досега не е постъпвал нито един сигнал по този мотив до тях. Добави, че преди матурите учебните заведения са били оборудвани с техника, която е била прослушана и са били осъществени проби, като проблеми не са били открити.

Според някои възпитаници точно техниката, а не самият запис е повода за неприятното качество. По думите им касетофоните били остарели и надлежно качеството на звука е било неясно.

По-рано през днешния ден министърът на образованието проф. Галин Цоков показа, че го е прослушал и нямало нито една думичка, която да не се чува добре. 

„ Той не може да бъде избран като фалшив. Добър е. Не може да се каже, че е съвършен, само че е понятен и е с положително изговаряне на думите. Проблемът евентуално е в устройствата в обособените учебни заведения. Ще се създадат инспекции там. Всяка година има сходен проблем. Особено със записите ", сподели министърът. 

Въпросите за текста не са толкоз сложни и за това, което се чува, може умерено да се отговори, разяснява Цоков. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР