Мощна турбуленция е взела жертва по време на полет от

...
Мощна турбуленция е взела жертва по време на полет от
Коментари Харесай

Пътник е загинал, а други са били ранени след мощна турбуленция на полет от Лондон до Сингапур

Мощна турбуленция е взела жертва по време на полет от Лондон за Сингапур. Oколо 30 души са потърпевши при случая, оповестява от Сингапурските авиолинии.

Заради турбуленцията полетът на Boeing 777-300ER е бил пренасочен към Банкок, където самолетът е кацнал към 15:45 локално време (08:45 GMT). На борда му е имало 221 пасажери и 18 души екипаж.

От авикомпанията показват съболезнования на околните на умрелия и споделят, че работят дружно с управляващите в Тайван, с цел да обезпечат здравна помощ на останалите пасажери. На летището в Банкок са били изпратени няколко коли за спешна помощ и избавителни екипи.

Според специалисти даже при мощна турбуленция доста рядко се стига до там да има потърпевши, само че въпреки всичко това не е изключено, както се е случило в този момент.

Екипажите на самолетите са подготвени както да предвиждат по кое време се чака турбуленция, по този начин и по какъв начин да реагират, споделя пред BBC авиационният специалист Джон Стрикланд.

" Неслучайно в самолетите постоянно се предлага коланите да не се откопчават, без значение дали полетът е по-къс или по-дълъг, " споделя той.

Според профилирани уеб сайтове за следене на въздушния трафик самолетът е бил на 1800 м височина, когато е започала турбуленцията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР