Тържествена литургия и литийно шествие до площад Константин Величков поставиха

...
Тържествена литургия и литийно шествие до площад Константин Величков поставиха
Коментари Харесай

Пазарджик празнува: Под звуците на химна издигнаха знамето на града

Тържествена литургия и литийно шествие до площад " Константин Величков " сложиха началото на празника на Пазарджик в Деня на Светите равноапостоли Константин и Елена.

Тържествената литургия в храма " Св. Св. Константин и Елена " и признателен водосвет на площада отслужи Пловдивският митрополит Николай в съслужение с Доростолския митрополит Яков и свещеници от Пазарджик. 
 Българска телеграфна агенция
Под звуците на химна на Пазарджик кметът Петър Куленски издигна знамето на града.

Официални посетители на празника бяха заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев, евродепутатът Андрей Новаков, регионалният шеф Валентина Кайтазова и народни представители от разнообразни парламентарни групи.

В тържественото си слово Куленски уточни, че " Пазарджик е жив и Пазарджик чества ". " Днес на 21 май, денят на св. равноапостоли Константин и Елена, настойниците на града, ние почитаме богатата ни история, виталната ни просвета и обещаващото бъдеще. Пазарджик е жив поради силата на всеки един от вас, ориентирана в обща посока ", добави кметът. " Вярвам, че най-голямото благосъстояние на нашия град са точно хората. Всички, които с ежедневните актове на добрина вършат Пазарджик особено място. Вие сте тези, които създавате бъдещето ни, по тази причина на този ден желая да ви благодаря от сърце,
Пазарджик. Благодаря на всички, които вършиме нашата общественост мощна и сплотена ", сподели Куленски. " Днес почитаме освен св. равноапостоли Константин и Елена, само че и нашето единение. Тук, в нашия роден край, можем да осъществяваме всяка своя фантазия. Нека този празник е мотив да си напомним какъв брой сме мощни, когато сме дружно и какъв брой доста можем да реализираме, а нашата цел постоянно е била това, което през днешния ден е фантазия, на следващия ден да бъде действителността, в която да живеем всички ние, уточни още кметът на Пазарджик.

За първи път от три години има новородено бебе в деня на празника, оповестиха от общината. Момченцето се споделя Борислав Петров и е първородна рожба в фамилията. То е проплакало в трийсет минути след среднощ в Многопрофилна болница " Хигия ". Бащата Петър Петров получи подаяние от 500 лева от Община Пазарджик, както и дарове за майката, която се усеща добре. Поздравленията и подаръците сервира кметът Петър Куленски. По време на обичайния обред с " децата на Пазарджик " общо 14 девойки и момчета, родени през годините в деня на празника, получиха парични дарения и дарове.

Празникът продължава с осъществявания на танцови и певчески сформира на няколко открити подиуми.
 Българска телеграфна агенция
Вечерната стратегия стартира в 20:00 часа на пл. " Константин Величков ". На сцената ще излязат Николина Чакърдъкова, " Диана Експрес " и Миро.

В парк " Градината на света ", която е част от парк-остров " Свобода ", са планувани също концерт на FYRE и пиано бар под звездите с присъединяване на Lady B и Маги Джанаварова.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР