Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва представянето на управленската програма

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва представянето на управленската програма
Коментари Харесай

Борисов обвини бившите си партньори в купуване и продаване на гласове

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов употребява представянето на управническата стратегия на групировката си, с цел да упрекна досегашните си сътрудници във властта, че " са безчинствали " и са купували гласове.

Поводът са изтекли остарели записи от предходна предизборна акция, за който се твърди, че водещи фигури от Политическа партия разискват " всекидневен кеш ". От " Продължаваме промяната " дефинират акцията с теч на записи като опит да се опорочи актуалната акция.

" Винаги съм вярвал в Кирил Петков, че е почтен човек, а и последните записи демонстрират, че е по този начин: единствено той не беше схванал, че имат кеш ", разяснява Борисов откъс от аудиото, което се появи и в страницата на Политическа партия след теча.

В тематиката Борисов намеси задочно и медиите:

" Звучеше за мене даже миловидно по какъв начин са безчинствали и ми е забавно по какъв начин подкрепящите ги медии ще обяснят по какъв начин купуват гласове, перат пари, " сподели той и въпреки всичко добави, че не се меси в работата на им. В публикувания запис, за който Борисов приказва, не става дума за пазаруване на гласове и пране на пари. Минути преди събранието на ГЕРБ с присъединяване на Борисов afera.bg популяризира второ аудио, в което към този момент се приказва за пазаруване на гласове, само че не от Политическа партия.

Преди Борисов да вземе думата, от ГЕРБ показаха управническа стратегия, като съгласно представителите на партията главен приоритет след изборите остава битката с корупцията, защото през последните три години тя, както и други промени, са били в застой.

" Тяхната правосъдна и антикорупционна промяна се сведе да напишат за началник на КПКОНПИ Бойко Рашков и ние в този момент всички ще берем плодовете на трите години, " сподели на собствен ред Борисов. Пропусна да означи, че измененията в антикорупционния закон бяха гласувани и от ГЕРБ, а кадрови смени в органа няма и до през днешния ден и отпред са хората, определени във времето, в което Борисовата партия беше на власт, а коалиция ПП-ДБ не същестуваше.

След последните няколко месеца взаимно ръководство с ПП-ДБ ГЕРБ няма да поддържа повече препоръчани от други политически сили промени, съобщи още Борисов и предвижда, че в случай че партиите не се обединят, може да се стигне до нови избори.

" Сега партиите да се изпопребият преди изборите, само че след 9 юни да се обединим и да вървим напред. Зациклим ли след изборите отново - това, което сътрудниците най-вероятно ще желаят да създадат - на есен-зима, ще идем на нови избори. Разломът ще е тежък и тогава даже синдикатите няма да има какво да приказват, " разгласи Борисов.

Представителите на синдикатите и работодателските организации също участваха на кампанийното събитие, а водачът на ГЕРБ ги дефинира като " сътрудници във вземането на тежките решения. "

В изявлението си, с което закри представянето на управническата стратегия, някогашният министър председател направи и къс външнополитически разбор в навечерието на европейските избори.

" На 9 юни Европа ще стане също друга. Много е значимо по какъв начин ще се развие Зелената договорка. Ние в България към този момент сме я оставили на пауза, тъй като е война. Вижте, стрелят се министър председатели, убиват се президенти. И ние не можем да оставим страната без генериращи мощности, " сподели той.

" Зелената договорка " на Европейски Съюз планува съюзът за ограничи фрапантно нездравословните излъчвания, което значи затваряне на въглищни централи, включително и българските - нещо, за което освен няма консенсус, само че има и митинги на миньори. Вероятно това Борисов има поради под " генериращи мощности ", макар че не даде подтекст на казаното. Изявлението му идва след опита за ликвидиране на словашния министър председател Роберт Фицо и гибелта на президента на Иран в злополука с хеликоптер, аргументите за която занапред се проверяват.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР