Най-общо казано, кучетата, които по природа са игриви и любопитни

...
Най-общо казано, кучетата, които по природа са игриви и любопитни
Коментари Харесай

Кои кучета са по-склонни да се заразяват с паразити

Най-общо казано, кучетата, които по природа са игриви и любопитни същества, постоянно ще бъдат и по-податливи на другите паразити в природата. Но това се отнася в огромна степен и до тези с дълъг и гъст косъм, като колита, немски овчарки и голдън ретривъри. Причината е ясна: козината им обезпечава удобна среда за размножаване на външни паразити, в това число бълхи или кърлежи.
 Защо кучетата се опасяват
Защо кучетата се опасяват

Причините могат да бъдат разнообразни

Как се заразяват

Заради своя деен и проучвателен метод на живот кучетата са изложени на необятен набор от паразитни опасности през по-голямата част от времето. Те могат да бъдат в контакт с други инфектирани животни, само че могат и да ядат нечиста храна или да обхождат открити зони, където паразитите живеят.

Всичко това значи, че кучетата са изправени пред голям брой пътища и благоприятни условия за заразяване. А някои паразити придвижват заболявания, които могат да обиден и хората. И това е още една причина да се опитваме да предпазим нашите домашни любимци от тези нежелани натрапници.
 Снимка 665810

Какво можем да създадем

Редовното обезпаразитяване се обрисува като една основна мярка и гаранция (донякъде) за здравето и благополучието на обичаните ни спътници. Когато се ползва подобаваща стратегия за обезпаразитяване, освен пазиме здравето им, само че и насърчаваме по-безопасна и по-здравословна среда за цялото семейство, припомнят от Hola.
 Снимка 665809

Обезпаразитяването на кучета (както външно, по този начин и вътрешно) не е просто алтернатива, а по-скоро отговорност, която всеки притежател на домакински любим би трябвало да поеме. Като даваме приоритет на превантивните грижи и подхващаме самодейни стъпки за отбрана на нашите четириноги другари от паразити, ние влагаме в тяхното дълготрайно здраве и благополучие. Укрепваме и неповторимата връзка, която споделяме с тях.
 Гладните кърлежи имат хитри трикове, с цел да се нахранят
Хитрите номера на гладните кърлежи

Още една причина да се тормозим от рисковите кръвопийци

Нека не забравяме, че при започване на пролетните месеци е интензивният размножителен интервал на кърлежите. Затова и в този момент, както и през лятото, е значимо да правим редовно външно и вътрешно обезпаразитяване, като по този метод пазиме и любимците си, и самите нас.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР