Русия вероятно не иска пряк военен конфликт със силите на

...
Русия вероятно не иска пряк военен конфликт със силите на
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ: Има потенциал за пряк военен сблъсък на Русия със САЩ и НАТО

Русия евентуално не желае директен боен спор със силите на Съединени американски щати и НАТО, само че има капацитет това да се случи. Руските водачи до момента избягваха да подхващат дейности, които биха разширили
спора в Украйна оттатък границите на страната, само че рискът от ескалация остава забележителен.

Има действителен капацитет военните провали на Русия във войната да навредят на позициите на съветския президент Владимир Путин вътре в Русия и по този метод да провокират спомагателни дейности за ескалация от страна на Русия в опит да завоюва поддръжка на обществеността. "

Това се споделя в обществената част на годишната оценка на заканите за Съединени американски щати от разследващата общественост на страната, публикуван в сряда. Аврил Хейнс, шеф на националното разузнаване, го на чуване в Сената.

 Разузнаването на Съединени американски щати: Има капацитет за директен боен конфликт на Русия със Съединени американски щати и НАТО
© Reuters

В текста вниманието към Русия е сложено по-късно към Китай и преди този момент към Иран. Изброени са и други световни закани като климатичните промени, софтуерни пробиви, миграцията, разпространение на оръжия за всеобщо заличаване, здравни рецесии, тероризъм и интернационална проведена престъпност.

Ето какво се споделя за Русия и последствията от експанзията ѝ против Украйна: " Предвестник на ескалация от страна на Русия ще е появяването на засилени изказвания, че Съединените щати употребяват Украйна като прокурист за намаляване Русия и че военните триумфи на Украйна са единствено резултат от намесата на Съединени американски щати и НАТО.

Руските публични лиза от дълго време имат вяра, че Съединени американски щати се пробват да подкопаят Русия, да отслабят Путин и да открият другарски настроени към Запада режими в постсъветските страни и други места, което те заключават, че дава на Русия независимост на деяние да ескалира или разшири войната, в случай че реши. "

Стратегическата конкуренция сред Съединени американски щати и техните съдружници, Китай и Русия за това какъв свят ще се появи прави сериозно значими идващите няколко години за установяване на това кой и какво ще оформи разказа - евентуално най-непосредствено в подтекста на дейностите на Русия в Украйна, които заплашват да ескалират в по-широк спор сред Русия и Запада, се споделя в отчета.

 Разузнаването на Съединени американски щати: Има капацитет за директен боен конфликт на Русия със Съединени американски щати и НАТО
© Reuters

" Непровокираното пълномащабно навлизане на Русия в Украйна акцентира, че ерата на конкуренцията сред националните страни и споровете не са останали в предишното, а вместо това са се показали като определяща характерност на настояща епоха. Но Русия единствено провокира Съединени американски щати и някои правила на интернационалния ред, Китай е този, който има способността непосредствено да се пробва да промени основания на правила световен ред във всяка сфера и в голям брой райони, като съвсем еднакъв съперник

Военните дейности на Русия против Украйна показват, че тя си остава реваншистка мощ, възнамеряваща да употребява каквито принадлежности са ѝ нужен, с цел да се опита възвръща това, което счита за своя сфера на въздействие, без значение какво съседите ѝ желаят за себе си, и е подготвена да
пробва да отблъсква Вашингтон както на локално, по този начин и на международно равнище.

Непровокираната нападателна война на Русия против Украйна е тектонично събитие, което трансформира връзките на Русия със Запада и Китай и в по-широк смисъл по способи, които са в развой на развиване и остават извънредно несигурни. Ескалация на спора до военна борба сред Русия и Запада носи най-големия риск, с който светът се е сблъсквал от десетилетия.

 Разузнаването на Съединени американски щати: Има капацитет за директен боен конфликт на Русия със Съединени американски щати и НАТО
© Reuters

Москва ще продължи да употребява набор от принадлежности, с цел да прокара това, което счита за свои ползи и да се пробва да подкопае ползите на Съединените щати и техните съдружници. Вероятно ще става дума за принадлежности от военната сфера, сигурността, злонамерено въздействие, кибер и разследващи принадлежности, като икономическият и енергиен лост на Русия за въздействие евентуално ще е с намаляваща успеваемост.

Очакваме Москва да се замесва в рецесии, когато види, че ползите ѝ са изложени на риск, предстоящите разноски за деяние са ниски, вижда опция да се възползва от вакуума във властта или, както в тази ситуация с потреблението на мощ в Украйна, възприемана като екзистенциална опасност в съседство, която може да дестабилизира ръководството на Путин и да заплаши съветската национална сигурност.

 Разузнаването на Съединени американски щати: Има капацитет за директен боен конфликт на Русия със Съединени американски щати и НАТО
© Reuters

В постсъветските страни понижа способността на Москва да се намеси в Беларус, Централна Азия и Южен
Кавказ по този начин, като го направи през 2020 година в Беларус и през 2022 година в Казахстан - и в двата случая за попречване изразите на националното неодобрение от държавното управление, водещи към промяна на режима. Русия разположи в Украйна огромна част от своите сухопътни сили и обвързвания с тях личен състав по сигурността, което евентуално е понижило вероятността от съветска военна интервенция в други постсъветски страни.

Китай и Русия ще запазят стратегическите си връзки, водени от споделените си усещания за опасност от
Съединените щати, които основават евентуални закани в области като съдействието в региона на сигурността, по-специално оръжейните продажби и взаимни учения и дипломация, където всяка страна употребява в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации правото си на несъгласие.

Русия ще продължи да употребява силата като инструмент на външната политика, с цел да се опита да принуди към съдействие и да отслаби единството на Запада във връзка с Украйна.

 Разузнаването на Съединени американски щати: Има капацитет за директен боен конфликт на Русия със Съединени американски щати и НАТО
© Reuters

Русия употребява корупцията в други страни, с цел да помогне за постигането на своите външнополитически цели и да купи въздействие. Въпреки това, необятно публикуваната корупция в самата Русия съставлява дълготрайна вътрешна накърнимост, както и закъснение на икономическите резултати на Русия и способността й да притегля вложения.

Русия употребява корупцията, с цел да помогне за развиването на мрежи за застъпничество в страни, в това число в Беларус и Украйна, с цел да се опитат да повлияят на вземането на решения и да оказват помощ за осъществяването на външнополитическите цели на Русия.

Путин евентуално е решил неправилно качествата на украинските въоръжени сили и степента, в която те са
ще има прочут триумф на бойното поле. Руската войска се сблъсква и ще продължава да се сблъсква с проблеми като безсилие, дефицит на личен състав и морални провокации, които направиха силите му уязвими за украинците контраатаки.

Пълният резултат от съветската частична готовност ще стартира да се усеща едвам напролет и лятото.
Въпреки че съветските сили не престават да се концентрират в Донбас, те евентуално няма да могат да го завладяват напълно през 2023 година

 Разузнаването на Съединени американски щати: Има капацитет за директен боен конфликт на Русия със Съединени американски щати и НАТО
© Reuters

Военните сили на Москва претърпяха загуби по време на спора в Украйна, които ще изискват години на възобновяване и оставят ги по-малко способни да съставляват стандартна военна опасност за европейската сигурност и да работят толкоз решително в Евразия и на международната сцена. Москва ще стане още по-зависима от нуклеарната, кибер и космосически качества, защото би трябвало да се оправя с огромните вреди на сухопътните сили на Русия. " Актьорите на въздействие " на Русия приспособиха напъните си, с цел да се прикрият от ден на ден и " изпирайки " своите известия посредством голяма екосистема от съветски прокси уеб страници, лица и организации, които наподобяват самостоятелни източници на вести. Москва " посява " първичните истории или раздухва известен или пораждащ различия дискурс, употребявайки мрежа от държавни медии, подставени лица и инфлуенсъри в обществените медии, след което ускорява това наличие, с цел да проникне в допълнение в западната осведомителна екосистема.

В целия свят страните се борят да поддържат демократични системи и да предотвратят възхода на властнически режими, в някои случаи тъй като властнически режими като Русия и Китай оказват помощ на автократите да се изкачат до властта и да останат там. Предизвикателствата постоянно са преплетени с понижени социално-икономически достижения, ендемична корупция, напън от изменението на климата и разпространяването на екстремистки идеологии от терористични и размирен групировки.

През последното десетилетие ерозията на демокрацията по света, напрежението в съюзите на Съединени американски щати и провокациите пред признатите интернационалните правила направиха по-трудно за Съединените щати и техните съдружници да се оправят с транснационални провокации като изменението на климата и пандемията, като в същото време основава по-големи благоприятни условия за нападателни държавни управления и групи да работят безнаказано.

 Разузнаването на Съединени американски щати: Има капацитет за директен боен конфликт на Русия със Съединени американски щати и НАТО
© Reuters

В Европа популистките партии от целия политически набор евентуално ще се възползват от инфлацията и високите цени на силата, с цел да да усилят поддръжката си в най-малко някои национални и локални избори през идната година и да принудят държавните управления - даже тези, в които не са показани - да бъдат по-предпазливи по отношение на либерализирането на миграцията или търговията.

Популистки партии, които се опълчват на имиграцията и по-задълбочената интеграция в Европейски Съюз, употребявайки изразителност срещу властта съставляват най-големия дял от тази група и са канализирали разочарованието на гласоподавателите от това по какъв начин главните водачи се оправят с поредни рецесии и хипотетичната " ерозия на националната просвета и суверенитет ".
Усилията на главните партии да си върнат поддръжката посредством приемане популистките политики като цяло са несполучливи и също могат да подкопаят качеството на демокрацията.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР