Американското списание Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но

...
Американското списание Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но
Коментари Харесай

Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници

Американското списание „ Форбс “ написа, че съветската атака била подправена, само че шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите

Руската войска завладя шест селища в Харковска област за 24 часа. Военният сътрудник на телевизионните канали Русия-24 и Русия-1 Евгений Поддубный пусна в своя телеграм канал репортаж от бойното поле, като категорично акцентира, че раздрани тела лежат на всички места и по тази причина не било целесъобразно това, което е разгласил, да се преглежда от хора със слаби сърца. 

„ Има доста трупове на украинските въоръжени сили. Нямаше такава активност на боевете нито в Мариупол, нито в Бахмут. Просто вижте какво се случва с бойците от украинските въоръжени сили, спектакълът не е за хора със слаби сърца, раздрани тела лежат на всички места “, написа той, като прецизира, че фрагментите били от свидетел с ник WarGonzo.

„ От врага не е останало нищо, на всички места лежат раздрани крака. Малко парче земя е просто осеяно с трупове на бойци от украинските въоръжени сили и задгранични наемници “, прибавя той.

Руските военни в действителност са окупирали шест села в северната част на Харковска област в региона на Волчанск и Липцев, удостоверява планът DeepState, написа РБК-Украйна.

Селата Стрелечья, Красное, Пильная и Борисовка в региона на Липцев попаднаха под съветски надзор и в този момент са маркирани в алената зона на картата на DeepState.

„ Продължават борбите за Глубокое, което е последното обитаемо място преди главната задача на руснаците в този регион - да окупират Липци “, се споделя в обявата.

 

Руските войски окупираха Мороховец в Харковска област. Това се удостоверява и от управляващите в Киев. Това е към този момент деветото населено място за по-малко от 48 часа в северната част на Харковска област, разяснява водачът на ЧВК „ Вагнер “ Антон Елизаров в своя Телеграм канал. 

Много специалисти чакаха руснаците да стартират огромна атака на 9 май. Рано сутринта в четвъртък съветските войски с бронирани машини БМП и МТ-ЛБ пресякоха северната граница на Украйна, навлизайки в Харковска област, напомня пък БЛИЦ. Украинските БПЛА и артилерия бързо унищожиха вражеската техника, написа електронното издание. 

Според Forbes частите на 11-ти и 44-ти армейски корпуси на Руската федерация са съумели да напреднат малко и да заемат позиции в селата Стрелечья, Пильная, Красное, Мороховец и Олейниково.

„ Мнозина се съмняваха по какъв начин съветските войски са съумели да пресекат границата толкоз бързо: границата е така наречен „ сива зона “ без войски и укрепления непосредствено на граничната линия “, оповестява украинската аналитична група Frontelligence Insight, представена от UNIAN.

Отбелязва се, че Украйна е основала защита на няколко километра южно от границата и е разположила войски и териториални сили зад тези структури, откъдето могат да реагират на дейностите на нашествениците по граничната зона.

„ Твърденията за колапс на защитата са преждевременни и погрешни. Руските лекобронирани дребни тактически елементи, ситуирани в дребни села по границата, могат относително елементарно да се реалокират в сивата зона и да завземат контрола “, изясняват анализатори.

Въпреки че има признаци, че окупаторите желаят да укрепят позициите си в този дребен брой гранични селища, към момента няма доказателства, че са събрали сили за сериозна атака против Харков.

Финландският анализатор Джони Аскола допусна, че сериозният напредък в тази област може да не е бил главната цел на Москва. Има възможност това да е просто умишлена машинация – „ подправена атака “, с цел да се принудят украинските въоръжени сили да изтеглят силите си от Часовой Яр и градовете западно от Авдеевка. 

Според специалиста харковската маневра на съперника може да докара до „ понижаване на съществуването на запаси за противопоставяне на главното нахлуване на Русия на изток “.

Както беше маркирано, 42-ра механизирана бригада на украинските войски беше първата, която реалокира сили на север за подсилване на териториалните войски. 

Според офицер от украинската войска Денис Ярославски, 57-ма механизирана пехотна бригада и 92-ра десантно-щурмова бригада и подразделението на Кракен ГУР също са се преместили на фронта в Харков.

„ Руснаците наподобява се стремят да посеят суматоха и неустановеност в обществото, като убедят популацията в опасност, надвиснала оттатък границата “, сподели Fronteligence Insight.

По този метод Руската федерация предизвиква Украйна да трансферира елементи в тези региони и я отвлича от фокусирането върху съветските стратегически цели в Донбас.

Според ISW съветските окупатори преследват няколко цели с настъплението си в региона на Харков. Руските военни желаят Киев да изтегли украинските сили от други направления, да напреднат към Харков в обсега на артилерията, с цел да основат „ буферна зона “ за отбрана на Белгород и да лимитират украинските контранастъпателни интервенции в този район.

Украинският президент Володимир Зеленски pyk сподели в ежедневното си видеообръщение, че прекъсването на съветската атака край североизточния град Харков е " задача номер едно " за украинската войска сега. Това съобщи ДПА, представена от БЛИЦ.

" Постигането на тази задача зависи от всеки боец, всеки сержант, всеки офицер ", добави украинският президент.

Руските войски са завладяли пет украински гранични села северно от Харков, разгласи оповестиха западните медии, потвърждавайки неофициални украински информации.

В брифинг министерството съобщи, че съветските сили са завладяли селата Красне, Борисивка, Пилна и Стрилеча, ситуирани на към 30 км от Харков, наоколо до град Липци, както и село Огирцеве, покрай град Вовчанск.

Руското ведомството сподели още, че силите на Москва са завладяли село Керамик в Донецка област.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР