Ожесточените боеве в района на Вовчанск продължават. Руснаците атакуват града,

...
Ожесточените боеве в района на Вовчанск продължават. Руснаците атакуват града,
Коментари Харесай

Продължават ожесточените боеве в Украйна: Всичко е под контрол, казва войник от фронта

Ожесточените боеве в региона на Вовчанск не престават. Руснаците нападат града, който е на към 70 км от Харков, от няколко посоки. Сражения се водят и в околните до Вовчанск села. Няма боеве в града, а единствено на подстъпите. Всичко е под надзор - думи на боец с позивна " Хорец ", който се връща от най-горещата точка на фронта сега.



" Сраженията не престават. Руснаците натискат крепко. Пристигнаха и танкове. Момчетата ни се оказаха в засада. Но ние им помогнахме, измъкнаха се и заеха нови защитни позиции. "

И през днешния ден от основното разследващо ръководство в Киев оповестиха, че са знаели за проектите на Москва. Всички нужни ограничения са подхванати, допълниха от ведомството. Според военни специалисти, задачата на тази съветска атака е основаване на 10 км буферна зона по границата сред Русия и Украйна, и отваряне на нов фронт, който да отслаби украинската страна.

" Ситуацията е извънредно комплицирана, тъй като врагът нападна града непрестанно, тероризира популацията, унищожава всичко. Използват артилерия, ракетни установки. Само за през вчерашния ден имаше над 30 офанзиви. Разрушенията са огромни ", уточни Тамаз Гамбарашвили, шеф на военната администрация на Вовчанск.



В Харков - видимо животът продължава естествения си темп. След неделната църковна работа част от хората се насочиха към околните паркове и градини. Харков към този момент е бил под съветски надзор при започване на войната, само че през 2022 година украинците си го върнаха.





" Добре сме, всичко е наред. Не, не се опасяваме, всичко е под надзор ", споделя
Олександр, гражданин на Харков.

" Разбира се, че е ужасно. Следим обстановката, гледаме новините, само че си оставаме тук. За в този момент няма да вървим на никое място. Зависи какво ще се случи по-нататък ", добавя Анна Иванова, гражданин на Харков.

Единствената забележима смяна в Харков е по-големият брой коли за спешна помощ, които докарват ранени от региона на сраженията.

В съветския град Белгород продължава издирването на оживели след сриването на 10-етажна жилищна постройка. Мястото беше посетено от губернатора Вячеслав Гладков. Според него, зданието е изумено при украинска офанзива. По данни на избавителните екипи има заплаха от ново сриване на блока.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР