За изминалото денонощие в Украйна са отразени над 100 руски

...
За изминалото денонощие в Украйна са отразени над 100 руски
Коментари Харесай

Над 100 руски атаки към Украйна - ракети, бомби и стотици дронове

За миналото денонощие в Украйна са отразени над 100 съветски офанзиви, страната е атакувана от десетки ракети и бомби, и стотици дронове по цялата фронтова линия. Данните са на генералния щаб в Киев.

Ожесточените сражения в региона на Харков не престават, руснаците са създали опит за пробив по две направление.

От през днешния ден в Украйна влиза в действие новия закон за мобилизацията. Според него украинците в мобилизационна възраст, които живеят в чужбина, би трябвало да внесат данните си в специфичен указател, преди да могат да употребяват консулски услуги.

Целта е да бъде запълнен съставът на украинската войска. В изявление за организация Франс прес президентът Зеленски сподели, че офанзивата в Харков може да е " първата вълна " от съветски офанзиви.

Западът се опасява, от това Русия да изгуби войната, само че и не желае Украйна да бъде победена, сподели още Зеленски.

" Трябва да попълним запасите. Има цели бригади, в които няма задоволителен брой бойци. Трябва да го създадем, с цел да може момчетата да имат естествена ротация. Така и моралният дух ще се вдигне. Става дума за физическото им оцеляване, а и с цел да има правдивост. Това значи, че и резервистите би трябвало да бъдат готови. Ние не сме срещу помирение и завършек на войната. Но желаеме обективен завършек на войната. И сме против всяко помирение, което е в интерес на врага - и е ясно за какво - не желая да им разрешавам да завладяват повече територия ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР