В Украйна от днес влезе в сила новият закон за

...
В Украйна от днес влезе в сила новият закон за
Коментари Харесай

В Украйна влезе в сила новият закон за мобилизацията

В Украйна от през днешния ден влезе в действие новият закон за мобилизацията, с който Киев се надява да укрепи военните редици и то в миг, когато Русия продължава да настава към Харков. Подновяват се консулските услуги за мъже в мобилизационна възраст, която беше понижена от 27 на 25 години.

Новият закон разрешава по-лесна идентификация на годните за военна работа, дават се и тласъци на постъпващите в армията - да вземем за пример парични бонуси при покупка на къща или автомобил.



Близо 10 000 са евакуирани от Харков след началото на съветското нахлуване към региона на 10 май. В извънредно изявление за Франс прес президентът Зеленски разяснява, че това може да е първата вълна на една по-голяма атака към града и още веднъж изиска от Запада повече противовъздушни системи. Той посочи, че страната му разполага единствено с 25 % от нужното от тези оръжия.

" Те желаят да атакуван, само че схващат, че да атакуваш Харков е доста мъчно. Това е огромен град и ние имаме сили, които ще се бият дълго време. Това значи, че би трябвало да разположат огромни елементи. Най-важното за тях е да държат нашата войска допустимо най-далеч от източните региони ", сподели украинският президент.

Зеленски отхвърли препоръчаното от френския президент помирение по време на Олимпиадата, наблягайки, че то може да е от изгода за Русия.



Украйна анулира от през днешния ден възбраната за даване на консулски услуги на мъже в мобилизационна възраст, живеещи в чужбина. Това става в миг, когато Киев има остра потребност от бойци. Също през днешния ден влязоха в действие и новите правила за готовност, които лимитират правата на украинците

Отсега нататък всички военнослужещи, които са на боен доклад в Украйна, както и тези, които са в чужбина, би трябвало да актуализират информацията си във военните комисии в границите на 60 дни. Нарушителите ще подлежат на огромни санкции и могат да бъдат лишени от правото да карат. Освен това всички мъже на възраст сред 18 и 60 години би трябвало да носят военна персонална карта от самото начало. Друга наредба на закона се отнася до правото на военни комисии да конфискуват транспортни средства от жители за потребностите на украинските въоръжени сили.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР