Русия и Китай направиха днес съвместно изявление след разговорите между

...
Русия и Китай направиха днес съвместно изявление след разговорите между
Коментари Харесай

Какво съдържа съвместното изявление на Путин и Си за Украйна

Русия и Китай направиха през днешния ден взаимно изказване след диалозите сред президентите Владимир Путин и Си Цзинпин. Ройтерс разгласява буквално частта от изказването, която се отнася до войната в Украйна:

Руската страна прави оценка позитивно обективната и безпристрастна позиция на китайската страна по украинския въпрос. Страните се опълчват на това каквито и да било страни и техните блокове да накърняват законните ползи в региона на сигурността на други страни за приемане на военни, политически и други преимущества. Китайската страна прави оценка позитивно готовността на съветската страна да постави старания за обновяване на мирните договаряния във допустимо най-кратък период.

Русия приветства готовността на Китай да играе позитивна роля в политико-дипломатическото споразумяване на украинската рецесия и градивните хрумвания, изложени в направения от китайската страна документ " Относно позицията на Китай за политическото споразумяване на украинската рецесия ".

Страните означават, че за разрешаването на украинската рецесия е належащо да се зачитат основателните опасения на всички страни в региона на сигурността, да се предотврати образуването на блокова борба и да се спрат дейностите, които в допълнение подхранват спора.

Страните акцентират, че виновният разговор е най-хубавият метод за трайно разрешаване на украинската рецесия, а интернационалната общественост следва да поддържа градивните старания в това отношение.

Страните приканват за преустановяване на всички стъпки, които способстват за ескалация на напрежението и удължение на военните дейности, с цел да се избегне по-нататъшното утежняване на рецесията до степен, в която тя може да премине в неконтролируема фаза.

Страните се опълчват на всички едностранни наказания, наложени в прорез със Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР