От днес в Германия започнаха общонационални стачки в строителния бранш

...
От днес в Германия започнаха общонационални стачки в строителния бранш
Коментари Харесай

Стачки в строителния бранш и телекома в Германия

От през днешния ден в Германия започнаха общонационални стачки в строителния отрасъл и в Deutsche Telekom. Според представителя на профсъюза стачките в строителния отрасъл ще стартират в началото в Долна Саксония. Във вторник те ще се разпространят из цялата страна.

До стачка в строителната промишленост се доближи, откакто договарянията за групови трудови контракти бяха провалени. Исканията на профсъюзите също по този начин са за нарастване с 250 евро на заплатите от месец май и равнене на заплащането в западните и източните провинции на Гермаия. Около 930 000 чиновници работят в строителния отрасъл.

Днес на стачка излизат и близо 70,000 чиновници на Deutsche Telekom. Тя в началото ще е предупредителна. Според ръководителя на стачката Паскал Рьокерт досегашното предложение на работодателите надалеч не е задоволително, с цел да отговори на упованията на чиновниците.

" Трябва да има доста оживление в решаващия кръг от договарянията, в случай че желаеме да предотвратим по-дълъг спор ", сподели Рьокерт.

Някои прът центрове към този момент стачкуваха в неделя.

Профсъюзът упорства за нарастване на заплатите с 12% за към 70 000 чиновници на Telekom в цяла Германия, само че минимум с 400 евро на месец.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР