Украинският командващ, отговарящ за североизточната линия на Харков, беше сменен

...
Украинският командващ, отговарящ за североизточната линия на Харков, беше сменен
Коментари Харесай

Украйна смени командващия линията на Харков, сраженията при Вовчанск не спират

Украинският командващ, отговарящ за североизточната линия на Харков, беше заменен по време на съветската атака, заяви украинското военно командване.

Решението за назначение на бригаден военачалник Михайло Драпатий на длъжността е взето на 11 май. Руските войски започнаха атака през северната граница на Украйна на 10 май.

Руската войска е подобрила тактическата позиция на своите войски наоколо до четири обитаеми места в Харковска област на Украйна - Веселе, Нескучно, Вовчанск и Липци, заяви съветското министерство на защитата.

 Кой е Андрей Белоусов, препоръчан от Путин за министър на защитата? Светът 2 мин. Кой е Андрей Белоусов, препоръчан от Путин за министър на защитата?  Руските войски са завладяли нови села след нападението през северната граница (ВИДЕО) Светът 2 мин. Руските войски са завладяли нови села след нападението през северната граница (ВИДЕО)  Светът 3 мин. " Не отваряйте прозорците ": Мол с 1400 магазина изгоря съвсем изцяло в Полша (СНИМКИ и ВИДЕО)  Кой е Андрей Белоусов, препоръчан от Путин за министър на защитата? Светът 2 мин. Кой е Андрей Белоусов, препоръчан от Путин за министър на защитата?  Руските войски са завладяли нови села след нападението през северната граница (ВИДЕО) Светът 2 мин. Руските войски са завладяли нови села след нападението през северната граница (ВИДЕО)  Светът 3 мин. " Не отваряйте прозорците ": Мол с 1400 магазина изгоря съвсем изцяло в Полша (СНИМКИ и ВИДЕО)

Русия твърди, че към този момент е превзела минимум девет села в региона на Харков, отваряйки нов североизточен фронт във войната.

Сраженията в региона на Вовчанск не стопират, като съветската войска е хвърлила " обилни сили ", с цел да превземе града, добави украинският общоприет щаб. Няколко съветски медии оповестиха, че съветската войска е влезнала във Вовчанск. Според украинската войска обаче боевете се водят в покрайнините на града.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили призна за „ тактически триумф “ на съветската войска в североизточната Харковска област, съобщи Ройтерс.

„ Ако Западът желае да се бие за Украйна на бойното поле, Русия е подготвена за това “, сподели съветският външен министър Сергей Лавров, който резервира поста си след промените на Владимир Путин .

Миналата седмица Кремъл сподели, че изпращането на войски на НАТО в Украйна би било евентуално извънредно рисково и Москва следи от близко украинска петиция, призоваваща за такава интервенция.

На този декор Германия отхвърли опцията за въвеждане на зона неразрешена за полети над Украйна, наложена от военния съюз на НАТО.

„ Ние отхвърлихме това по това време и мисля, че същото важи и за другите претенции, които се насочат в този момент “, сподели представител на държавното управление, представен от Ройтерс.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР