Юлия Навалная прие от името на съпруга си Дрезденската награда

...
Юлия Навалная прие от името на съпруга си Дрезденската награда
Коментари Харесай

Алексей Навални получи посмъртно Дрезденската награда за мир

Юлия Навалная одобри от името на брачна половинка си Дрезденската премия за мир. Тя се дава посмъртно на Алексей Навални за неговата обвързаност към свободата, демокрацията и мира, написа Deutsche Welle.
Дрезденската премия за мир, която се присъжда на хора с извънреден принос за мира и интернационалното съгласие, бе връчена тържествено на Юлия Навалная - вдовицата на съветския опозиционер Алексей Навални, който тази година стана лауреат посмъртно.
Тържествена тирада на церемонията произнесе някогашният немски президент Йоахим Гаук, който назова Навални " съперник, от който Путин е изпитвал боязън " и изрази мнението си, че нито един различен водач на опозицията в Русия не е имал сходна харизма.
" Алексей Навални е лицето на съпротивата против съветската държавна политика, която се отнася пренебрежително към индивида ", се отбелязва на уеб страницата на премията. " Навални продължаваше да бърка в раните на съветската тирания и се трансформира в най-голямата заплаха за Путин и неговата система. Затова стана политически пандизчия, чиято гибел въплъщава безкрайния брой хора, които се борят за свободата и демокрацията в Русия, заплащайки това със затвор или гибел ", гласи аргументацията на журито.
То акцентира и следното: " Посмъртното отсъждане на Дрезденската премия за мир на Алексей Навални е призвано да отдаде дължимото на неговата привъзраност към свободата, демокрацията и мира. Съпротивата на опозиционера бе и остава въодушевяващ образец за всички правозащитници, които не престават своята активност ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР