Ripple отново затвърди своята публична подкрепа относно разработването и въвеждането

...
Ripple отново затвърди своята публична подкрепа относно разработването и въвеждането
Коментари Харесай

Ripple публикува бяла книга на CBDC

Ripple още веднъж затвърди своята обществена поддръжка по отношение на създаването и въвеждането на цифрови валути на централните банки (CBDC), издавайки така наречен „ бяла книга “. Документът от 23 страници беше оповестен от крипто компанията на 14 декември и изяснява основите на CBDC, тяхната прелест, рисковете от въвеждането им и бариерите пред необятното им приемане. Авторите на бялата книга настояват, че реализирането на сходни планове оказва помощ за огромното включване на хора и институции във финансовия бранш, рационализирането на трансграничните заплащания и усилването на контрола върху паричната политика:

„ CBDC са нужни за поддържане на най-значимите позитивни въздействия, които оказва токенизацията на активи – все по-често употребен механизъм за трансформиране на материални активи в цифрови токени, съхранявани в блокчейна. “, се споделя още в документа.

Сред пречките пред въвеждането на цифрови валути на централните банки, Ripple акцентира най-много неналичието на единна световна регулаторна рамка за CBDC. Други фактори са нежеланието за възприемането им от страна на крайните консуматори, неналичието на осведоменост по тематиката, боязън по отношение на гарантирането на поверителността и сигурността на персоналните данни, недоверието в системите за потвърждаване на цифровата идентичност, неналичието на оперативна съгласуемост сред обособените планове за CBDC и усложнения достъп до осъществяване на офлайн преводи. Авторите на бялата книга обаче считат, че тези проблеми „ не са неразрешими “. Те заключават, че CBDC имат висок капацитет и предвиждат, че през идващото десетилетие в огромните стопански системи ще циркулират национални цифрови валути за 5 трилиона $.

Компанията натъртва и върху своята роля в създаването на CBDC на страни от целия свят. Ripple взе участие интензивно в начинанията на централните банки на Бутан, Палау, Черна гора, Колумбия и Хонконг и е основен сътрудник в плановете на повече от 20 други централни банки.

През ноември вицепрезидентът на компанията Джеймс Уолис съобщи, че CBDC могат да създадат паричните преводи доста по-евтини по отношение на обичайните разплащателни способи и изрази оптимизъм, че от ден на ден страни ще се ангажират с развиването на сходни лични начинания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР